Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

Elektronski dosije

Holandska vlada će početi da prati svakog građanina od “kolevke pa da groba” u jednoj bazi podataka, otvarajući personalni elektronski dosije za svako dete na rođenju, unoseći zdravstvene i poreodične podatke, i eventualno dodajući školske i policijske izveštaje. Ministarstvo zdravlja je objavilo da će nova baza podataka početi da se koristi od 1.1.2007.

Radi zaštite privatnosti, niko neće moći da pristupi čitavom dosijeu jedne osobe, a svaka organizacija koja unosi podatke će takođe održavati i sopstvene dosijee.

Međutim, organizacija može da podigne “crvenu zastavicu” u dosijeu da bi upozorila ostale organizacije na potencijalne probleme koje dete ima.

Trenutna praksa u Holandiji je da rođenje registruju lokalne vlasti, a detetu se dodeljuje ID broj koji se kroz nekoliko nedelja dostavlja poštom. Međutim, zdravstveni i ostali podaci o detetu nisu dostupni na jednom mestu. Sada će svako dete dobiti Citizens Servise Number, što će omogućiti lakše praćenje dece sa problemima čak i kada se porodica preseli u neki drugi grad.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272