Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Email adresa koja vam neće dati posao

“Hvala što ćete razmotriti moju molbu koja se odnosi na vaše otvoreno radno mesto. Nadam se da ćemo se uskoro čuti. Možete da me kontaktirate na pijandura@blablabla.com”.

Hik! Čak bih i ja razmislila dva puta pre nego što bih ponudila posao osobi sa ovakvom email adresom, osim ako ne zapošljavate barmena. Nedavna studija je otkrila da se kandidati za posao sa neprofesionalnim imenima email adresa ocenjuju nižom ocenom od strane potencijalnih poslodavaca. Naravno, interesantna email adresa će izazvati osmehe na licima vaših prijatelja, ali nemojte da šaljete prijavu za posao sa takvog email naloga potencijalnim poslodavcima, osim ako vam posao baš i nije neophodan.

Kevin Tammanini, kandidat za doktorat u industrijskoj i organizacionoj psihologiji pri Ohio University, sakupio je 20 email adresa sakupljenih od 20o studenata, zatim ih je zamolio da ih ocene na osnovu stepena profesionalizma, stepena muškosti, uspeha, brige o etici i popularnosti.

Evo kako su studenti ocenili email adrese: alliecat@, bacardigirl@, bighotdaddy@, drunkensquirl@, foxylady@, and gigglez217@ su ocenjene kao previše neprofesionalne. Sa druge strane mharmon@, jsmith888@ su dobili visoke ocene za uspešnost.

Nakon spajanja dve profesionalne i dve neprofesionalne email adrese, ponovo je zamolio studente da se ponašaju kao poslodavac koji pregleda prijave za posao. Ponovo, studenti su dali prijavljenima sa profesionalnim email adresama veće ocene bez obzira na sadržaj molbe.

U intervjuu za Live Science, Tamanini je rekao “Čak i ako imate ljude koji imaju veoma neprofesionalne email adrese i oni prođu kroz početni razgovor, i ako na kraju ostanu u izboru oni i neko drugi sa istim akreditivima, onda poslodavci gledaju druge stvari. Email adresa ove osobe je “john smith” a ove druge osobe je “pijandura”. Šta mislite koju osobu će poslodavac izabrati?

Dakle šta ste naučili? Ako imate samo jednu email adresu i ona ima neprofesionalni prizvuk, onda otvorite još jedan nalog. Na taj način definitivno ćete povećati šansu da dobijete posao iz snova. Ali sigurno ste to već znali.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272