Email pristup je i dalje kralj među mobilnim telefonima

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 3 / 980

Prema Webcredible-u, konsultantu za upotrebljivost i pristupačnost, mobilni servis za kojim vlada najveća potražnja među korisnicima mobilnih telefona je elektronska pošta. 33% ispitanika je reklo da im je e-mail najvažnija funkcija njihovih mobilnih telefona. Ovo istraživanje sasvim dobro objašnjava zašto je iPhone broj 2 smartphone iza RIM-a. Poslovni korisnici, koji i dalje dominiraju tržištem smartphone-ova, žele da imaju pristup elektronskoj pošti kako bi mogli da obavljaju svoje poslove gde god se nalazili.

Pristupanje društvenim mrežama je osvojilo drugo mesto među traženim servisima, sa osvojenih 25% rezultata istraživanja. To nam govori da veliki broj korisnika mobilnih telefona želi da skokne na MySpace ili Facebook između slanja e-mail poruka. Kako posećivanje društvenih mreža sve više postaju obavezan dnevni ritual, očekujemo da će vremenom pristupanje društvenim mrežama postati najtraženija funkcija mobilnih telefona.

Treće mesto je osvojio zahtev za funkcijama koje se tiču pristupanja lokalnim informacijama, sa 20% glasova korisnika. Tu pre svega mislimo na servise koji daju odgovore na pitanja kao što su "šta se nalazi oko mene?" Sa servisima kao što je Google Maps My Location, koji prati vašu lokaciju slično GPS servisu, ispunjavanje zahteva za lokalnim informacijama ne predstavlja nerešiv problem. Kada sa prijateljima tražite najbolje mesto da pojedete picu, servis kao što je My Location će vam lako ispuniti želju i za par minuta već ćete uživati u najboljoj pici u okolini.

Svi ovi mobilni servisi svakodnevno proširuju broj funkcija koje olakšavaju vaš radni dan, pogotovo za nomadski orijentisane web radnike. Koji je vaš omiljeni mobilni servis?

Recite nam u komentarima i osvojite besplatnu knjigu!

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar