Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Facebook 2012: Kad bi korisnik bio dolar...

Fejsbuk 2012.

Iz iCrossinga kažu da iako rast Facebooka usporava u razvijenim zemljama, naročito u Americi i Velikoj Britaniji, ubrzani rast broja korisnika u ostatku sveta to nadoknađuje. Prema podacima iCrossinga, tokom proteklih devet meseci 14 miliona Indijaca i sedam miliona korisnika iz Brazila otvorilo je profil na Facebooku.

O društvenim mrežama i njihovom doprinosu savremenoj civilizaciji može se diskutovati, ali se mora priznati da je milijardu korisnika na jednoj od njih impresivan broj.

Da stavimo brojeve u drugačiju perspektivu: Sa milijardu korisnika, Facebook će imati treću najbrojniju "populaciju" na svetu, posle Kine i Indije, i tri puta više korisnika nego što Amerika ima stanovnika. Ili ovako - franšiza McDonald’s milijardu hamburgera proda za deset godina, a Facebook je nadohvat tolikog broja korisnika posle osam godina postojanja.

Ako uzmete da svaki korisnik "vredi" dolar, Facebook bi imao godišnji "prihod" 20.000 puta veći od onog koje ima prosečno američko domaćinstvo.

Kad bi svaki korisnik "vredeo" 1,6 kilometara (jednu milju), Facebook bi ih imao dovoljno da ode do Meseca i nazad... i to 4.000 puta. Ako bi korisnici bili sekunde, Facebook bi imao gotovo 32 godine "akumuliranog" vremena...

Na osnovu sadašnje procenjene vrednosti kompanije koja iznosi oko 17,5 milijardi dolara, svaki korisnik Marku Cukerbergu "vredi" oko 22 dolara, a ako se taj odnos zadrži, ove godine osnivač Facebooka biće bogatiji za četiri milijarde dolara.

(MONDO)

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272