Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Soko

Soko

Veljko Despotović : filmske scenografije

Veljko Despotović : filmske scenografije

Festival BOLJE JE U BIOSKOPU

Pregleda (30 dana / ukupno): 4 / 962

BOLJE JE U BIOSKOPU

Ova smotra predstavlja svojevrstan omaž filmskom programu, odnosno brojnim festivalima nacionalnih kinematografija koji su u DKC-u godinama unazad okupljali beogradske ljubitelje sedme umetnosti. Program čini 11 filmova - najgledanija ostvarenja sa pomenutih manifestacija, kao i nekoliko premijera.


Festival otvara film „Dubina“ Baltazara Kormakura, jednog od najvažnijih islandskih reditelja, producenta, scenariste i glumca svih vremena, zasnovan na istinitom događaju. Ostvarenje govori o ribaru koji je uspeo da preživi brodolom u ledenom okeanu i postane medicinski fenomen. Na otvaranju će biti prikazani i filmovi specijalno rađani povodom obeležavanja jubileja DKC-a: dokumentarni film „Kinooperater 2063“ Nikole Polića u produkciji Slobodna Zona Junior, o kinooperateru ove ustanove Draganu Veličkoviću, koji se nalazi na ovom radnom mestu od prve filmske projekcije u Dvorani održane 19. oktobra 1963. godine, kao i kratki eksperimentalni film „Pogled iz mraka“ Marije Momić i Marije Đoković o projekcionoj kabini DKC-a i njenom značaju za romantičarski duh Beograda. Iste večeri biće otvorena i izložba fotografija i festivalskih plakata Goranke Matić „Sinemagija“.

Do 23. septembra na programu su i: Oskarom nagrađeni film „Falsifikatori“ Štefana Ruzovickog, francuska ostvarenja „Betino putovanje“ sa Katrin Denev u glavnoj ulozi i „Dijaz: Ne čistite ovu krv“ o demonstracijama povodom skupa Osam najrazvijenijih zemalja sveta 2001. u Đenovi, „Dobrodošli u Nemačku“ o turskim emigrantima, poslednji film čuvenog danskog reditelja Tomasa Vinterberga „Lov“ i najgledaniji izraelski film poslednjih nekoliko godina „Adžami“, koji detaljno odslikava suštinu svakodnevice na Bliskom istoku. Tu su i: švajcarski film „Sestra“ nagrađen Srebrnim medvedom u Berlinu, poljsko ostvarenje „U ime“ o katoličkom svešteniku koji se bori sa svojom homoseksualnošću, španska komedija „Rođaci“, kao i švedski film „Sebe“ prikazan na Palićkom filmskom festivalu.

Ulaznice za projekcije su u prodaji po ceni od 200 dinara.

DETALJAN FILMSKI PROGRAM.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272