Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Firefox 2.0 je bolji od Internet Explorera 7

I Internet Explorer 7 i Firefox 2.0 su otkriveni u oktobru 2006. godine. Internet Explorer 7 je imao prednost sveprisutne Windows platforme i Windows Update infrastrukture koja je dizajnirana da automatski služi ažuriranja za postojeće korisnike Internet Explorera 6. Mozilla-in pretraživač otvorenog koda je manje srećan što se toga tiče, ali on više ne služi samo kao pratnja Internet Exploreru 7 već se nalazi u odličnoj poziciji da porazi Microsoftov najnoviji pretraživač. Od oktobra kada je izdat Internet Explorer je dostigao samo 33.55% udela na tržištu kako navode informacije iz Market Share-a.

Bez obzira na činjenicu da je Microsoft progurao novi pretraživač kao ažuriranje za Internet Explorer 6 za Windows XP korisnike, i uključio Internet Explorer u Windows Vistu, novi pretraživač nije uspeo da protera svog prethodnika sa dominantne pozicije na tržištu dva meseca pre svoje godišnjice. Internet Explorer 6 je i dalje najbolji na tržištu pretraživača sa 44.59.

U skoro istom periodu, Firefox 2.0 je povećao svoj udeo na tržištu na 12.98% i trenutno veoma brzo potiskuje Internet Explorer 7. U stvari Firefox 2.0 je skočio sa 11.7% u junu na 12.38% u julu i na 12.98% u avgustu. To znači povećanje od 1.9% njegovog udela na tržištu. Za ista tri meseca, Internet Explorer 7 se pomerio sa 32.02% na 33.15% i na 33.55%, što znači da je u poslednja dva meseca upotreba Internet Explorera porasla za samo 1,53%. Brzina prihvatanja Firefoxa 2.0 je očigledno značajno veća nego Internet Explorera 7.

Signal koji je trebao da dovede do uzbune u Microsoftu je činjenica da je Internet Explorer pao sa 46.21% na 44.59% od juna do avgusta, što znači da se mali deo korisnika prebacio na Firefox umesto na Internet Explorer 7. Nema dobrih vesti za Microsoft pošto se Mozilla i Apple pripremaju da otkriju nove verzije svojih pretraživača do kraja godine. Apple planira da izda Safari 3 u oktobru a Mozilla će izdati Firefox 3.0 otvorenog koda do decembra.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272