Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Firefox trikovi - Top podešavanja Firefoxa 2.0

Imate sveže instaliran Firefox 2.0, i sada ste možda spremni da ga podesite. Malo kozmetike uvek može da napravi program boljim, barem na izgled. Ako vam ne smeta da malo njuškate ispod haube, Firefox vam omogućava da primenite hakerski karmin koji želite.

Sve opcije konfigurisanja Firefoxa pronaći ćete ako ukucate “about:config” u liniju adrese ovog pretraživača. Videćete dugu tekstualnu listu, ali nemojte da se uplašite. Ako uspete da shvatite koje od tih opcija su one koje biste možda želeli da promenite, možete da promenite podešavanja sistema sa samo nekoliko klikova (Ovo nije ni približno toliko zastrašujuće kao rad u Registry-ju Windows XPa, zato nemojte da paničite).

Stvarno težak deo je utvrđivanje koje su od ovih stotinu i više opcija važne za vas.

Evo podešavanja koja možete slobodno da promenite: browser.startup.page=3 podešavanje (koje takođe možete da podesite kroz Tools meni) i layout.spellcheck.Default=2 podešavanje (koje proširuje linijsku proveru pravopisa na tekst u manjem formatu).

Neka druga dobra podešavanja su network.http.pipelining.maxrequests = 8 i network.http.max-connections-per-server = 4 (povećavaju broj istovremenih HTTP zahteva i mogu da pomognu u bržem otvaranju nekih web sajtova).

Možete vrlo brzo da se izgubite u mnogobrojnim mogućnostima podešavanja, ali nemojte da se žurite. Za više saveta vezanih za ova podešavanja posetite Lifehacker (www.lifehacker.com)

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272