Firefox trikovi - Top podešavanja Firefoxa 2.0

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 4 / 2673

1Imate sveže instaliran Firefox 2.0, i sada ste možda spremni da ga podesite. Malo kozmetike uvek može da napravi program boljim, barem na izgled. Ako vam ne smeta da malo njuškate ispod haube, Firefox vam omogućava da primenite hakerski karmin koji želite.

Sve opcije konfigurisanja Firefoxa pronaći ćete ako ukucate “about:config” u liniju adrese ovog pretraživača. Videćete dugu tekstualnu listu, ali nemojte da se uplašite. Ako uspete da shvatite koje od tih opcija su one koje biste možda želeli da promenite, možete da promenite podešavanja sistema sa samo nekoliko klikova (Ovo nije ni približno toliko zastrašujuće kao rad u Registry-ju Windows XPa, zato nemojte da paničite).

Stvarno težak deo je utvrđivanje koje su od ovih stotinu i više opcija važne za vas.

Evo podešavanja koja možete slobodno da promenite: browser.startup.page=3 podešavanje (koje takođe možete da podesite kroz Tools meni) i layout.spellcheck.Default=2 podešavanje (koje proširuje linijsku proveru pravopisa na tekst u manjem formatu).

Neka druga dobra podešavanja su network.http.pipelining.maxrequests = 8 i network.http.max-connections-per-server = 4 (povećavaju broj istovremenih HTTP zahteva i mogu da pomognu u bržem otvaranju nekih web sajtova).

Možete vrlo brzo da se izgubite u mnogobrojnim mogućnostima podešavanja, ali nemojte da se žurite. Za više saveta vezanih za ova podešavanja posetite Lifehacker (www.lifehacker.com)

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar