Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1200 rsd

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

Flickr je došao do 2 milijardite fotografije!

Preko na Flickr-u, ceo tim je sedeo i čekao tokom čitave prošle nedelje da bude aploudovana dve milijardita fotografija. Ovo je veliki događaj za Flickr i svi su u ovoj kompaniji uzbuđeni zbog toga. Flickr tim je čak organizovao klađenja vezana za tačan datum i vreme (pobednik je rekao da će to biti 11. novembar) kada će fotografija biti aploudovana. To se konačno dogodilo, a sretni pobednik je korisnik sa korisničkim imenom “Yukesmooks” koji je aploudovao fotografiju drveta (slika u vrhu) iz Chinatown-a u Australiji.

Nemojte da se osećate loše zato što vaša fotografija nije pobedila, zato što Flickr nije nagradio ni Yukesmooks-a (na primer sa besplatnim jednogodišnjim Pro nalogom?)! Sve što su uradili je da su kreirali post na Flickr blog-u koji je dokumentovao postavljanje dve milijardite fotografije. Korisnik Yukesmooks je dobio gomilu komentara i čestitki i izgleda da je to jedina nagrada koju će dobiti. Kao što su neki korisnici istakli, barem je fotografija interesantna i čista a ne neka mutna fotografija koja nije zaslužila da bude apludovana, ili neka... još manje prikladna.

Dok Flickr slavi (i to sa pravom), ne mogu da se ne nasmejem na činjenicu da Bill Gates i dalje ima više dolara nego što Flickr ima fotografija. Kada samo pomislite na hiljade i hiljade korisnika koji neprestano postavljaju fotografije, teško je poverovati da celokupan njihov kombinovani napor i dalje ne može da se meri sa Bill Gates-ovom finansijskom moći.

Znam, fotografije i novac nisu ista stvar i ne mogu se porediti babe i žabe, ali meni je uprskos razumnim argumentima ovo poređenje i dalje smešno. Bez obzira na to, čestitamo Flickr-u… Možda ćeš jednog dana imati onoliko fotograifja koliko Bill Gates ima para!

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272