Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Fokusirajte se na posao pomoću Dropcloth-a

Ovaj simpatičan programčić će vam omogućiti da pomoću jednog klika sa mišem potamnite ceo vaš desktop. Čemu to može da služi, možda se pitate. Stvar je u tome što iznad ovog potamnjenog sloja vi možete da postavite prozor bilo kog programa. Na taj način, koliko god da vam je šaren desktop, vi ćete se bez problema fokusirati na program u kojem radite jer će sve ostalo, sa vizuelne tačke gledišta, biti van fokusa. Pri tom ne morate kao pre da isključujete sve te programe. Svi programi ostaju otvoreni i aktivni samo će biti manje uočljivi.


Pored prednosti vezanih za fokusiranje na aktuelni posao, Dropcloth je posebno koristan ako trebate da snimate screenshot-ove interfejsa različitih programa.

Verzija: 0.1
Autor: Adam Pash
Licenca: GNU Public License
Izdat: 22. marta 2007. godine

Kako Dropcloth radi

Dropcloth je vrlo jednostavan program i lak je za korišćenje. Kada prvi put pokrenete Dropcloth sve će nestati iza crnog sloja. Preko Dropcloth Preferences, vi možete da podesite boju sloja i njegovu providnost, a možete da odredite i da Dropcloth sloj bude potpuno neprovidan.

Takođe možete da odredite da li želite da se pojavi u vašem Windows taskbaru. Ako omogućite da Dropcloth bude vidljiv u taskbaru, onda ćete moći da radite da njim kao sa bilo kojim drugim programom, prebacite se do njega pomoću Alt-Tab prečice na tastaturi i tako dalje. Praktična stvar vezana za neprikazivanje Dropcloth-a u taskbaru je to što možete da upotrebite Windowsove desktop prečice na tastaturi na interesantne načine. Na primer, ako pritisnete Windows-D minimiziraćete sve prozore, uključujući Dropcloth, tako da ćete moći odmah da pristupite dekstopu. Suprotno od toga, ako pritisnete Windows-M minimiziraćete sve osim Dropcloth-a, dajući vam trenutnu praznu masku.

Instalacija

Dropcloth možete da instalirate na nekoliko načina. Najlakši način je da daunlodujete i pokrenete instaler.

Daunlodujte instaler

Međutim, Dropcloth je portabilan, tako da ako želite da ga ponesete sa vašim prenosivim drajvom, samo kopirajte dropcloth.exe izvršni fajl.

Daunlodujte Dropcloth izvršni fajl

Takođe Dropcloth je program otvorenog koda, napisan pomoću AutoHotkey-a, tako da ako ste AutoHotkey korisnik i želite da pogledate ili pokrenete Dropcloth iz izvora, uzmite izvorni kod.

Daunlodujte izvorni kod

Da biste upotrebili instaler, samo pokrenite izvršni fajl i usmerite Dropcloth u direktorijum u koji hoćete da ga instalirate (standardno podešavanje je Program Files\Dropcloth).

Sistemski zahtevi: Dropcloth je program koji radi samo u Windowsu. Razvijen je i testiran na Windows XP-u, ali po svemu sudeći radi i u Visti bez problema.

Adresa: Dropcloth

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272