Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Godišnjica smrti Mike Antića - Aukcija knjiga Vilijema Foknera - Knjiga o Maradoni bestseler

Na današnji dan 1986. godine umro je srpski pisac Miroslav Antić

Večiti dečak srpske literature, izuzetan liričar i inventivan dečji pesnik, poeta srpske Vojvodine. Za 35 godina stvaralaštva objavio je više od 30 knjiga i radio na filmskim projektima.

Miroslav Mika Antić rođen 14. marta 1932. u Mokrinu - Kikinda. U rodnom Mokrinu pohađao je osnovnu školu, gimnaziju je završio u Kikindi i Pančevu, a studije je upisao u Beogradu. Živeo je u Novom Sadu.

Pre nego što je postao poznat bavio se raznim poslovima - bio je mornar, radio u lutkarskom pozorištu. Sem pisanja bavio se i slikarstvom, novinarstvom i filmom. Bio je i urednik lista „Ritam“ i Zmajevog „Nevena“, a takođe je bio novinar Dnevnika. IZVOR

Neka od njegovih najboljih dela možete poručiti: Plavi čuperak, Garavi sokak...

Aukcija knjiga Williama Faulknera

Zbirka raritetnih knjiga sa potpisom američkog književnika, nobelovca Vilijema Foknera, prodata je za više od 833.000 dolara na aukciji u Njujorku. Prvo izdanje jednog od njegovih najuspešnijih romana, "Svetlost u avgustu", prodato je za 47.500 dolara.



Najviša cena na licitaciji, u aukcijskoj kući Christie’s, postignuta je za primerak Romana pomenutog nobelovca “Avesalome, Avesalome!”. Ponuđena cena tog romana pre aukcije iznosila je 40.000, a prodata je za 86.500 dolara. Identitet kupca, kao i identitet prodavca nisu objavljeni. LINK

Knjiga o Maradoni postala bestseler

Knjiga o legendarnom fudbeleru "Božja ruka: Život Dijega Maradone" je od 11. juna, kada je počelo Svetsko prvenstvo u fudbalu, postala najprodavanija među svim izdanjima izdavačke kuće "Portalibris".



Knjiga je opremljena sa mnogo fotografija i prikazuje Maradonin životni put: od siromašnog detinjstva do velikog uspeha i raskalašnog života u kome je bilo svih poroka od droge do orgija. Dijego Armando Maradona nije zadovoljan njome, iako su izvori piscu bili njegovi prijatelji, a kada se knjiga pojavila njen "junak " je izjavio: "Ako su mi ovo prijatelji onda bih pre da imam neprijatelje".

Maradona je u knjizi tretiran i kao politički i sociološki fenomen, zaradio je milione, ali i govorio u ime siromašnih. LINK

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272