Gomora - Knjiga - Film - svuda oko nas

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 18 / 4209

Gomora film

Ohrabrena sa nekoliko časova italijanskog i znanjem španskog, htela sam da gledam film na italijanskom u bioskopu, znači bez titlova, da je italijanski film, a ne nadsinhronizovan. Ovog proleća dok sam bila u Firenci, prvi film koji sam gledala u bioskopu je bio Gomora, u režiji Matea Garronea, na osnovu istoimene knjige novinara Roberta Saviana. Link.

 

Neredi na ulicama - Bežanje od Gomore

Na stotine ekstremista Jevreja je održalo marš protestujući protiv održavanja Parade ponosa u Jerusalimu, a ovaj marš se razvio u pobunu. Članovi religijske grupe Haredi  izazvali su masovne nerede: blokirali su puteve, palili kontejnere i kamenovali policiju. Protestante su predvodile vođe obučene u odeću koja za njih predstavlja simbol žalosti i nosili transparente na kojima je pisalo: "Jerusalim neće biti kao Sodoma i Gomora". Link.

Raj i pakao na istom prostoru

Tačno je da svi oni hramovi, a osim njih i brojni centri za meditaciju i druge duhovne prakse, u Njujorku egzistiraju zajedno sa kafeima, striptiz-barovima, narko-dilerima i raznom mafijom. Ali grad ima i svoje askete, monahe, ljude koji godinama apstiniraju od gledanja televizije, npr. I oni su Njujorčani, i to bez poroka koje je u zalog ostavio iskušenik čiji njujorški život nije svedočio ono što piše u njegovoj sadašnjoj svetoj knjizi da: »... nijesmo dužni tijelu da po tijelu živimo« (Rim, 8,12). Čak ni u Njujorku. U njegovoj svetoj knjizi ne piše da su Sodoma i Gomora, a ni Njujork, nužni za greh. Grešnici su grešni i kada su u raju. Link.


Knjiga za vas: Gomora

Link ka knjizi i korpi za naručivanje.

Ako ste iz Beograda, naš kurir će vam knjigu doneti. 

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar