Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Google - besplatno preuzimanje muzike

Na Internetu možete naći veliki broj članaka koji opisuju jednostavne načine daunlodovanja muzičkih fajlova direktno sa Google-a tako što ćete ukucati jednu komandu u polje za pretraživanje. Postoje čak i detaljni video snimci kao i uputstva kako bi korisnici saznali što više o tome. Međutim, CNET ukazuje na web sajt koji je još interesantniji i koji omogućava korisnicima da preuzmu muziku sa Google-ove mašine za pretraživanje pomoću mashup zasnovane tehnologije pretraživanja.

Jimmy Ruska je kreira specijalnu web stranicu i omogućio posetiocima da pretražuju MP3 muziku, albume, torrente, PDF dokumente, melodije i druge formate fajlova. Očigledno je da su korisnici zainteresovani za daunlodovanje besplatnih MP3 fajlova kao i filmova i drugih sadržaja ali je ovo sigurno veliki problem, naročito za vlasnike autorskih prava nad fajlovima.

Ali čija je to greška? Google ne može da se okrivi za muzičke fajlove koji su uključeni u rezultate pretrage zato što indeksira ogromnu količinu informacija uključujući sve vrste fajlova. Ekstremno je teško filtrirati sav sadržaj koji je Google skupio zato što većina muzičkih fajlova, video snimaka i torrentsa koji ne bi trebali da budu uključeni u rezultate pretrage su sačuvani u direktorijumima koji često pripadaju privatnim korisnicima.

Google je teško dovesti do suda zato što on indeksira muzičke fajlove ili video snimke čiji ste vi vlasnici. Lakše je informisati ga o ilegalnom postojanju vašeg sadržaja u njihovim rezultatima pretrage i zahtevati da se on ukloni. Uzmite primer YouTube-a. Servis za onlajn razmenu video snimaka je bio veliki problem za roditeljsku kompaniju Google zato što su mnoge firme uložile žalbu zbog autorskih prava nad nekim video klipovima koji su bili aploudovani na zvaničnoj stranici. Zadnju tužbu podneo je Viacom, vlasnik MTV-ja, koji je zahtevao ni manje ni više nego 1 milijardu dolara obeštećenja.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272