Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Google će možda biti prisiljen da promeni svoje ime!

Čak i ako ste hrabri i smete da uradite bilo šta na svetu, siguran sam da se ne biste usudili da uradite ovako nešto: kineska kompanija koja se zove Guge Science and Technology Ltd.Co tužila je Google zato što brojni potrošači misle da je Google kompanija kopirala njihovo ime. Najveći problem u svemu je taj što je mnogo potrošača kontaktiralo Guge misleći da kontaktiraju Google, vlasnika najbolje mašine za pretraživanje na Internetu. Zbog toga je kineska kompanija odlučila da uloži žalbu protiv Google giganta sa zahtevom da Google promeni svoje ime.

Kako Reuters navodi, slučaj je prihvaćen od strane suda u Beijing-ovom Haidian okrugu, ali su zvaničnici Google-a odbili da potvrde i da komentarišu spor. Izgleda da je na kineskom jeziku “Google” veoma sličan sa “Guge”-om koji se isto izgovara, što je i glavni razlog što su potrošači mešali imena.

“Mi samo želimo da Google promeni svoje komercijalno ime” rekao je Reuters-u Tian Yunshan, zvaničnik kompanije. “Mi smo naše zahteve već prosledili Google-u … Videćemo šta će se desiti na sudu”, izveštava isti izvor.

Ovo je prvi put da je Google kompanija poslata na sud sa zahtevom da promeni svoje ime, ali ja sam siguran da su šanse da ova lokalna kompanija dobije spor minimalne.

Google je stalno izložen velikom broju sporova ali “pobednik” ovog neslavnog takmičenja u sporovima je svakako popularni servis za razmenu videa YouTube, pošto je on izazvao najveći broj problema za kompaniju. Od kada je Google kupio YouTube u oktobru 2006. godine za 1.65 miliona dolara, YouTube je izazvao brojne tužbe od drugih medijskih kompanija koje tuže Google za kršenje autorskih prava. Najnoviji spor je bio sa Viacom-om, vlasnikom MTV-a i Comedy Central-om koji su tražili 1 milijardu dolara odštete.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272