Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Google je hakovao sam sebe i ponosno to priznaje!

Pre nekoliko dana pojavio se čudan blog na Google Custom Search Blog-u koji je prikazivao nekoliko pogrešno napisanih reči i gramatične greške. "Google Custom Search je odličan proizvod od Google-a koji su tražili mnogi webmasteri i sanjali su o njemu. On omogućava webmasterima da kreiraju sopstvene mašine za pretraživanje da bi pretražili samo one sajtove koje oni žele. Isto tako Google Custom Search je integrisan sa Ad-sense-om što znači da zarađujete novac dok zadržavate korisnike na svom sajtu duže vreme pomoću sopstvene mašine za pretraživanje. Uskoro ćemo više govoriti o ovoj moćnoj alatki".

Očigledno, svi su govorili o mogućnosti da se radi o napadu hakera ali radnici Google-a nisu komentarisali post. Nakon kratkog vremena, blog se vratio u normalu ali ni dalje nije bilo zvaničnog izveštaja. Ljudi iz Google Blogoscoped-a su kontaktirali Googlers da bi otkrili šta se dogodilo ali verovatno nisu očekivali sledeći odgovor:

"Ups! Mi smo slučajno klasifikovali sebe kao spem, i naša pažljiva Blogger podešavanja su nas uhvatila u tome. Custom Search Blog je od tada već vraćen i preduzeli smo korake da bismo obezbedili da se ovakve stvari više nikada ne dese drugim Google blogovima u budućnosti. Drugi Blogger korisnici mogu biti sigurni da se ovo njima neće desiti tako što će poslati izveštaj o bilo kakvim problemima timu za podršku Bloggera putem Blogger Help Centera, na adresi http://www.blogger.com/problem.g. Tada ćemo mi istražiti dati problem".

Prilično je čudno što je Google uklonio sopstveni blog nakon što je obeležen kao spem zato što su svi postovi koji su publikovani na blogu uklonjeni sa web sajta. Nije baš najjasnije to što obeležavanje određenog bloga kao spema može da izbriše sve postove koji su objavljeni na stranici bloga, ali po zvaničnom odgovoru koji su poslali radnici Google-a, ovo je bio glavni razlog za probleme sa Custom Search Blog-om.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272