Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Google Maps dobija "Avoid Highways" funkciju

Google već duže vreme može da ponudi osnovne direkcije korisnicima njihovog servisa mapa, ni manje ni više od onoga što mogu da ponude drugi servisi mapa. Sve što treba da uradite da biste koristili usluge ovog servisa je da unesete početnu i kranju destinaciju i Google će da vam prikaže najbolju rutu.

Ali Google, kao i uvek, ne sedi na lovorikama, pa je odlučio da unapredi ovu uslugu kako bi bila brža i bolja. Google Blog ističe šta su uradili kako bi novi sistem za pronalaženje rute bio “sto puta brži: on može da pronađe međukontinentalne prečice za manje od jedne sekunde. Kraće rute mogu da se pronađu proporcionalno brže.” Čak i ako vas čeka izuzetno dugačak put, i dalje je ova usluga super brza.

Pored poboljšanja brzine, takođe su dodali neke nove funkcije tokom zadnjih nekoliko meseci. Od kojih je jedna i ‘avoid highways’ opcija. Sada kada dobijete direkcije, pojaviće se polje koje možete da potvrdite i sistem za određivanje vaše rute će da zaobiđe sve autoputeve.

Imajući u vidu koliko procesorske snage zahteva prikazivanje ovih mapa i kalkulisanje direkcija, ne bi me iznenadilo da Google ima isto toliko servera odvojenih za Google Maps koliko ima i za pretragu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272