Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Google: od sada samo 1000 rezultata!

Google je najbolja mašina za pretraživanje na Internetu i to je odlično ako o tome razmišljate u kotekstu pronalaženja informacija koje vam trebaju. Očigledno, tehnologija pretrage ima ogromnu bazu podataka sa web sajtovima tako da bi pretraživanje uobičajenih reči kao što je “automobil” ili “software trebalo da vam vrati milione web stranica. Pa, nije baš tako pošto je Google kompanija implementirala veoma efikasan sistem koji će ograničiti broj rezultata na 1000. Verovatno se pitate zašto? Zato što Google smatra da bi trebali da budu prikazani samo rezultati koji se najbolje poklapaju sa vašim zahtevom na prvoj stranici SERP-a, što znači prvih deset web linkova.

“Google obezbeđuje samo 1000 najrelevantnijih rezultata pretrage na zahtev, čak i kada postoji više od 1000 rezultata (zahvaljujući varijacijama u našim proračunima, mi možemo povremeno da prikažemo malo manje od 1000 rezultata). Trudimo se da vaše iskustvo pretraživanja učinimo toliko efikasnim da ne morate da skrolujte kroz svih prvih deset listinga” rekao je Google o ovom ograničenju.

“Mi razumemo da bi neki korisnici voleli da vide više od 1000 rezultata ali to je prilično retko, i to bi jako opteretilo naš sistem da svakom obezbedi ove rezultate” dodali su.

Kao što možete da vidite ne postoji ništa što biste mogli da uradite po ovom pitanju zato što Google aktivira ovu funkciju po standardnom podešavanju i ne omogućava vam da to promenite. Međutim, ja mislim da ovo ograničenje nije ništa strašno zato što pretpostavljam da Google može da pronađe šta god da tražite i uključi to u prve rezultate. A 1000 rezultata je više nego dovoljno, ozbiljno.

Međutim, Google ponekad može da obezbedi manje od 1000 rezultata ako kompanija mora da ukloni neke rezultate. Ali svakako ne možemo da govorimo o velikom uklanjanju rezultata koji bi uticali na korisnike Google tehnologije pretraživanja.

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272