Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Google pokreće mašinu za pretragu poslova

Google možda pokreće Simply Hired, mašinu za pretragu poslova koja omogućava korisnicima i kompanijama da postave otvorena radna mesta na brojne lokacije širom sveta. Pošto Google trenutno nema moćnu mašinu za pretraživanje poslova, Simply Hired je odličan dodatak za proizvode giganta pretrage pošto je on jedan od vodećih u toj kategoriji. Istorija kompanije je prilično interesantna zato što je News Corporation investirala 13.5 miliona dolara dok su druge male kompanije investirale manje sume novca. Alarm Clock je izvestio da je analitičar Global Equities Research-a, Trip Chowdry izjavio da je Google zainteresovana za kupovinu mašine za pretraživanje poslova i poboljšanje njene onlajn ponude.

"Analitičar Global Equities Research-a, Trip Chowdry rekao je da je Google otišao korak napred u naporima da kupi SimplyHired. Mašina za pretraživanje poslova je nedavno napravila vesti o pokretanju svog job-o-matica koji kreira vidžete za blogere koji omogućuju kreiranje njihovih ličnih oglasnih tabli za poslove i da su nedavno sklopili ugovor sa moćnim MySpace jobs," izjavila je ista publikacija.

Ovaj period je veoma važan za mnoge velike kompanije pošto stalno pokušavaju da kupe nova imena za svoje proizvode. Google je nedavno dobio DoubleClick, kompaniju za onlajn marketing za 3.1 milijardu dolara. Yahoo je odgovorio sličnim potezom i kupio Right Media. Microsoft je pokušao veliku akviziciju i iskazao svoje namere da kupi Yahoo, gigantski portal koji bi mogao da dovede programersku kompaniju bliže njenom rivalu, Google-u. Iako su to samo glasine, Microsoft je izgleda u mogućnosti da kreira novi front u onlajn bitki, gde trenutno vodi Google a ponekad i Yahoo. Izabrao sam ovu reč “ponekad” zato što je Google trenutno najbolja mašina za pretraživanja na Internetu dok je Yahoo u mogućnosti da se takmiči sa njim samo u nekoliko domena, kao što su mape, mail servisi i platforme za marketing.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272