Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Google pomaže Apple-u u poboljšanju njegovog iPhone-a

Google je možda uključen u evoluciju iPhone-a tako što je u partnerstvu sa Apple-om napravio kompatibilnim sa ovim mobilnim uređajem nekoliko rešenja koja su vlasništvo kompanije. Engadget izveštava da je Glenn Lurie, radnica AT&T kompanije, dala izjavu koja otkriva neke od planova kompanije: ”Postoje i druge stvari – imate vidžete, kao i neke od aplikacija Google-a koje tek dolaze – postoji toliko puno stvari da cena neće biti problem”. Kao što ista publikacija spominje, radnica proizvođača telefona je govorila o višestrukim servisima koji će biti implementirani u Apple-ov iPhone tako da verovatno postoje i neka druga rešenja osim poznatog Google Maps.

Kao što možda već znate, kompanija iz Mountain View-a se bori da svoje proizvode učini dostupnim sa bilo kog mobilnog uređaja tako što izdaje nove verzije svojih rešenja. Uzmite primer Google News-a, proizvoda kompanije koji prima naslove iz više od 4500 izvora i indeksira ih na istu stranicu. Google News je takođe pristupačan sa bilo kog mobilnog uređaja koji je povezan na Internet, omogućavajući vlasniku mobilnog uređaja da čita najnovije vesti sa bilo koje lokacije.

Mnogo Google proizvoda je već kompatibilno sa mobilnim telefonima. Nedavno, gigant pretrage je prikazao novu verziju Google Maps-a, posebno kreiranu za stanovnike Velike Britanije, omogućavajući im da prikažu mape i satelitske snimke sa bilo kog Java-kompatibilnog uređaja. Međutim, sada možete da upotrebite Gmail, Google Maps, Google News a od prošle nedelje, Google Calendar na bilo kom mobilnom uređaju koji je povezan na Internet. Sve što vam je potrebno je Google nalog koji je kompatibilan sa svim ovim proizvodima i mobilni telefon.

Međutim, ovo je očigledan znak da Mountain View kompanija još nije zainteresovana za razvoj sopstvenog mobilnog uređaja zato što je bilo glasina da je potencijalni Googlephone najbolji rival Apple-ovom iPhone-u.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272