Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Popust cena: 880 rsd

Operacioni i projektni menadžment

Operacioni i projektni menadžment

Popust cena: 1140 rsd

Google Spreadsheets sada omogućuje javno editovanje

Google je pre neki dan uveo interesantnu novost u vidu funkcije koja omogućuje korisnicima da zajednički kreiraju i modifikuju tabele. Ako pogledate Share karticu u jednoj od vaših Google Spreadsheets tabela videćete novu opciju blizu dna koja je nova. Pomoću nje vi možete da delite tabele koje će moći da edituje bilo ko i bilo gde, što u suštini pretvara Google Spreadsheets tabele u wiki.

Ovakve funkcije nisu loše zato što korisnik ne mora da ima nalog da bi mogao da radi na tabeli. Na žalost, to istovremeno znači da URL dokumenta lako može da se deli, i vrlo lako može da se desi da počnu da se pojavljuju neželjene informacije.

Srećom, Google obezbeđuje iscrpnu istoriju revizija tako da pomoću jednog klika sa mišem vi možete da se vratite nazad pre nego što su napravljene neželjene izmene.

Zbog ovih potencijalnih problema mi bismo voleli da vidimo da Google ubaci mogućnost zaštite dokumenta pomoću lozinke, ali bez potrebe za unošenjem korisničkog imena. Na taj način vi biste mogli da date lozinku kome želite, bez potrebe da brinete o tome da će neko ko ne treba editovati vaše tabele.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272