Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Google: Udružimo snage i povećajmo bezbednost deteta na Internetu

Kao što sigurno znate, Google obezbeđuje brz pristup jednoj od najpoznatijih tehnologija za pretragu na Internetu, pomažući korisnicima da sa lakoćom pronađu željene informacije.

Pretraga koju obezbeđuje kompanija je veoma moćna naročito zato što poseduje impresivnu bazu podataka web linkova sa brojnih stranica na Internetu. Iako se kompanija trudi da filtrira sadržaj pomoću nekoliko pomoćnih programa, postoje mnogi web sajtovi koji nude neodgovarajući materijal za određene vrste korisnika. Uzmimo primer deteta koje pretražuje Internet i možda naiđe na slike ili filmove za odrasle na web sajtovima koje je pronašao Google.

Pošto je bezbednost korisnika veoma važna, gigant pretrage se trudi da razvije nove projekte za filtriranje sadržaja pretrage, ili, ako nije u stanju da napravi odgovarajuću alatku, sklapa partnerstvo sa drugim kompanijama koje su u mogućnosti da ponude date funkcije. Elliot Schrage, VP, Global Communications i Public Affairs postavili su poruku na zvaničnom blogu kompanije i pomenuli neke od alatki koje su kreirane radi očuvanja  bezbednosti deteta.

"Mi smo investirali u razvoj tehnologija i alata za bezbednost porodice, uključujući SafeSearch, filter koji koristi naprednu tehnologiju za blokiranje pornografskog i eksplicitnog sadržaja u rezultatima Google pretrage. Takođe smo partneri sa organizacijama za očuvanje bezbednosti dece, podučavanja porodica o načinima bezbedne upotrebe Interneta i ostalih vrsta medija. Ovi napori uključuju udruživanje snaga sa CommonSense Media-om radi uključivanja njihovih filmova u rezultate Google pretrage, kako bi se pomoglo roditeljima u identifikaciji zdravog sadržaja. Takođe radimo sa organizacijama kao što su i-Safe i iKeepSafe kako bismo učinili dostupnim oglase javnih Internet servisa koji promovišu izvore koji se bave bezbednošću Interneta" - pomenuto je u blogu.

Ovo nije prvi pokušaj Google-a da poveća bezbednost svoje mašine za pretraživanje, pošto kompanija već nudi korisna upozorenja vezana za sumnjive web stranice. Sada ste upozoreni svaki put kada pokušate da posetite sumnjivi web sajt, pored obaveštenja koje se prikazuje ispod linkova u u rezultatima pretrage.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272