Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

HP će pobediti Dell sa PC-jima koji koriste Linux?

Interesantno je kako HP i Dell nastavljaju da se unose jedno drugom u lice – skoro biste pomislili da su oni nekada bili momak i devojka ili nešto slično. Dell je nedavno uzeo u obzir želje potrošača koji vole Linux i sada izgleda da je i HP uradio isto. Nekoliko njihovih notebook-ova je sertifikovano da radi sa Novell-ovim SUSE Linux Enterprise Desktop 10 operativnim sistemom a isto tako i sa Red Hat-om.

HP je u stvari nudio PC-je sa Linuxom još pre nekoliko godina, ali zbog slabih rezultata brzo su obustavili prodaju. Od tada oni su uključeni u “brojne velike poslove sa Linux desktopovima” a i sada imaju “veliki posao u obliku više hiljada jedinica desktop računara sa Linuxom”, tvrdi Doug Small, direktor marketinga otvorenog koda i Linuxa za HP. On nije otkrio nijedan “važan” detalj vezan za potražnju za njihovim PC-jima sa Linuxom, ali nas uverava da postoje “indikatori” veće potražnje za mašinama sa Linux operativnim sistemom.

Znamo da su HP i Dell uvek spremni da uđu u klinč, ali to ne znači da i druge kompanije ne mogu da se uključe u trku. U svakom slučaju, čisto radi naše zabave, nadam se da će nam prirediti pravu predstavu u sledećim mesecima.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272