Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

HubBelgrade – Zajednički radni prostor #cvoriste101

Šta je Hub?

Hub je naziv za udruženi radni prostor iliti radni prostor koji deli veći broj individualaca. U svetu se ljudi najčešće okupljaju u hub-ove kako bi zajedno radili na nekim projektima, kako bi udružili svoje radne kapacitete ili uopšte zbog radne atmosfere koju ovakva mesta sa sobom nose. Pored manjih troškova (u odnosu na zakup samostalni kancelarija i poslovnog prostora) prednosti ovakvog deljenog prostora su mnogostruke, a timski rad, poslovni kontatki i pristup infrastrukturi samo su neke od njih.

Kakvi su planovi i šta se za sada zna?

Zajednički radni prostor #cvoriste101Lokacija – nikad bolja: 5. sprat Beograđanke, u samom srcu Beograda, ne samo da je pristupačna iz svih delova grada već i sama po sebi predstavlja određenu dozu luksuza i ozbiljnosti.

Kapacitet – dovoljan: još uvek nije odrađen tačan plan uređenja novog prostora, ali po nekim grubim procenama, biće mesta za nekoliko desetina stolova, pri čemu je jedan sto rezervisan za jednu osobu.

Radni uslovi – jako cool: prva i osnovna stvar koja nas sve zanima – Internet veza. Kako je u istoj zgradi SOX (čitaj: optički link u samoj zgradi) ovo je idealno mesto za sve Internet orijentisane projekte jer će pristup mreži svih mreža biti višestruko veći od klasičnog ADSL-a dostupnog širokim narodnim masama. Dalje, prostor će se zakupljivati na nivou radnog stola po principu: jedan čovek – jedan sto. Uz sam sto u okviru silent zone (poput čitaonice na fakultetima / bibliotekama / studentskim domovima), biće dostupna i chillout zona sa konfornijim smeštajem za opuštanje i druženje, bife bar za kafenisanje i sl., ogromna terasa (treba li da napomenem Wi-Fi ili se to podrazumeva?), kao i posebno opremljene konferencijske sale.

Cena – prihvatljiva: iako nije definitivno odlučeno, cena jednog stola, na mesečnom nivou, trebala bi da iznosti 50€, što je niže nego inače u ovakvim prostorima. U cenu bi trebao da spada ekskluzivni 24/7 pristup radnom stolu, koji se koristi po principu clean desk-a (pre i posle korišćenja, sto treba da je prazan) tj. svako donosi svoj laptop računar i isti odnosi sa sobom po završetku rada, ormarić za lične stvari sa ključem, kao i popust na klopu/piće u okviru hub-a.

DETALJNO.

ČVORIŠTE na Fejsbuku

LINK.

Sajt koji možda niste posetili - Plagosus

LINK.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272