Instantbird: Mozilla sada može i da četuje

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 6 / 1222

Polako počinjemo da verujemo da nema toga što ne može da se izgradi na Mozilli kao osnovi. Imamo Firefox web pretraživač, Thunderbird e-mail klijenta, Songbird muzički plejer/pretraživač, a sada izgleda da imamo Mozilla zasnovanog klijenta za trenutnu razmenu poruka.

Instantbird je i dalje u ranoj beta fazi. Ali verzija 0.1 već obećava. Aplikacija je multiklijentski program za četovanje koji vam omogućava da se povežete sa popularnim servisima za trenutnu razmenu poruka kao što su AOL, MSN i Yahoo!. Znate, nešto slično Pidgin.-u. U stvari, Instantbird koristi libpurple, istu biblioteku kodova kao i Pidgin.

Verzija 0.1 je i dalje puna grešaka, Instantbird još treba da pređe dug put. Cilj verzije 1.0? Napraviti klijenta za četovanje koji ima sve funkciej koje ima i Pidgin. Ali pored toga, programeri treba da dodaju glasovnu i video funkcionalnost Instantbird-u, što će od njega napraviti ubitačni multiprotokolarni program za razmenu poruka.

Kao i sve ostalo što dolazi od Mozille, Instantbird doalzi u verzijama za Linux, Windows, i Mac. Ali vam svakako ne preporučujemo da ga kompajlirate iz izvora na Ubuntu-u osim ako stvarno znate šta radite. Mi smo čekali više od dva sata da bi se kompajlirao kako bismo na kraju dobili poruku o grešci.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar