Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Intel dual core Xeon procesor

Kao što su obećali, Intel je objavio da su započeli isporuku svog dual core Xeon serverskom procesoru (procesor sa dva procesorska jezgra). Prema najavama ove kompanije, novi čipovi će za oko 50% poboljšati performanse običnog udvojenog procesora sa jednim jezgrom.

Novi dual core Intel Xeon procesor će se izvršavati na 2,80 GB i biće opremljen sa 800 MHZ sistemskom magistralom i 2MB keša Level 2 po jezgru.

Sledeći korak je Dual-Core Untel Xeon procesor 7000, sa kodnim nazivom “Paxville”, koji je Intel najavio za 60 dana, a očekuje se da će se izvršavati na 3,0 GB i da će obuhvatati novi skup čipova, Intel E8501, za podršku 800 MHZ sistemske magistrale. Platforma će takođe obuhvatati dvostruku, nezavisnu sistemsku magistralu, DDR2 memoriju, PCI EXpress, memorijski RAID i druge I/O tehnologije.

U kompaniji Intel kažu da će u prvoj polovini 2006. godine isporučiti na tržište novu serversku platformu, kodni naziv “Bansley”, koja će obuhvatati dual core Intel Xeon procesor, kodni naziv “Dempsey”, i skup čipova, kodni naziv “Blackford”. U kompaniji takođe najavljuju da će proizvesti dual core Intel Xeon procesor namenjen za sisteme koji zahtevaju manji utrošak energije, kao što su blade serveri.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272