Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Intelov X38 Express čipset stiže u septembru

23. septembar je zvanični datum pojavljivanja X38 Express čipseta. Tako bar kažu u Intelu. Matične ploče zasnovane na ovom čipsetu će se pojaviti u maloprodajnim kanalima već u prvoj polovini septembra.

Novi čipset je član Bearlake familije, koja je inicijalno debitovala sa G33 i P35 Express varijantama u junu. X38 Express treba da nasledi 975X Express čipset, pošto je Intel svojevremeno rešio da ne osvežava 975X Express Broadwater varijantom, već da čeka do Bearlake generacije.

Intelov X38 Express će doneti podršku za PCIe 2.0 za LGA775 platformu. PCIe 2.0 će doneti veću propusnu moć, neophodnu za nove generacije grafičkih karti, naročito kada se koriste u dualnom režimu.

Takođe će biti podržano korišćenje dva PCIe x16 slota sa punim brojem magistrala za ATI CrossFire multi-GPU tehnologiju. Intel za sada ne navodi kakva će biti podrška za Nvidia SLI. Izgleda da će Intel X38 Express podržavati isključivo DDR3 memorijski standard. Međutim, očekuje sa da će mnogi proizvođači matičnih ploča lansirati i verzije koje podržavaju DDR2 memoriju.

Pojedini proizvođači, kao što su DFI, Foxconn, Gigabyte i MSI su još tokom Computex 2007 skupa pokazali svoje X38 Express matične ploče sa podrškom za DDR2.

Pretpostavlja se da će ploče inicijalno koštati od 200 dolara za standardne modele, pa sve do 300 dolara za najvišu klasu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272