Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Analytics for the Internet of Things (IoT)

Analytics for the Internet of Things (IoT)

Najpoznatiji čitači Weba

Najpoznatiji čitači Weba

Internet Explorer 7

Pregleda (30 dana / ukupno): 7 / 2166

Beta 2 Preview je namenjen programerima, web programerima i IT profesionalcima da počnu sa testiranjem novog pretraživača radi kompatibilnosti sa njihovim aplikacijama i web sajtovima.

Evo nekih ključnih karakteristika Internet Explorera 7:

ActiveX Opt-in
Deaktivira gotovo sve unapred instalirane ActiveX kontrole kako bi se sprečilo da potencijalno ranjive kontrole budu izložene napadu. ActiveX kontrole možete vrlo lako da aktivirate ili deaktivirate, po potrebi, kroz liniju informacija (Information Bar) i Add-on Manager.

Pojednostavljeno okruženje za korisnike
Internet Explorer 7 radno okruženje je reorganizovano tako da je primetno jednostavnije, racionalizovanije i manje pretrpano nepotrebnim elementima. Na taj način je znatno povećan prostor na ekranu nemenjen web stranicama koje želite da vidite, a izvršavanje uobičajenij zadataka pretraživanja je jednostavnije.

CSS poboljšanja
Rešena je većina glavnih nedoslednosti koje su pravile probleme web programerima kada su pravili vizuelno bogate, interaktivne web stranice. Poboljšana podrška za CSS2.1, uključujući selektore i fiksno pozicioniranje, dopušta web programerima da stvaraju mnogo snažnije efekte bez korišćenja skripti.

Security Status Bar
Poboljšana podešavanja bezbednosti i privatnosti web sajtova kroz prikazivanje obojenih obaveštenja pored adresne linije. Internet Explorer 7 menja boju adresne linije u zelenu za web sajtove koji primenjuju nove High Assurance sertfikate, ukazujući da vlasnik sajta ima kompletnu i ekstenzivnu proveru identiteta. Obaveštenja o Phishing filteru, nazivima sertifikata i ikona sa zlatnim katancem se sada takođe nalaze pored adresne linije radi bolje vidljivosti. Detaljne informacije o sertifikatima i privatnosti se mogu vrlo lako prikazati jedim klikom Security Status Bar.

Napredno štampanje
Automatski skalira web stranicu za štampu tako da ne bude šira od papira na kojem će se štampati. Internet Explorer 7 takođe obuhvata pregled pre štampe za više stranica sa marginama, promenu veličine teksta da bi se izbeglo odsecanje dokumenta i opciju za štampanje samo selektovanog teksta.

Komplet alata za kompatibilnost aplikacija
U Internet Exploreru 7 je sada dostupan komplet alata za kompatibilnost aplikacija, koji omogućava IT profesionalcima i programerima da uoče svaku nekompatibilnost sa postojećim aplikacijama i web sajtovima.

Phishing filter
Proaktivno upozorava i pomaže vam da se zaštitite od potencijalnih ili poznatih “nepoštenih” sajtova i blokira sajt, ako je potrebno. Ovaj filter se ažurira nekoliko puta u toku jednog časa, koristeći najnovije informacije o bezbednosti od Microsofta i još nekoliko industrijskih partnera.

Okvir za pretraživanje u paleti alata
Web pretraživanje uz upotrebu vašeg omiljenog provajdera za pretraživanje sada može da se unese u okvir za pretraživanje unutar palete alata, što eliminiše pretrpanost zasebnim paletama alata. Provajdera možete vrlo jednostavno da izaberete iz padajuće liste, ili možete da dodate još provajdera.

Alpha kanal u PNG
Podržava transparentnost u PNG formatu slika, što rezultira web sajtovima sa boljim izgledom, koje je lakše napraviti.

Međudomenske barijere
Ograničava skriptu na web stranici da komunicira sa sadržajem iz drugih domena ili prozora. Ovakva poboljšana bezbednost će pružiti dodatnu zaštitu tako što će sprečiti mogućnost zlonamernih sajtova da manipulišu tokom podataka na drugim web sajtovima ili mogućnost da vi preuzmete neželjeni sadržaj ili softver.

Favorites centar
Nudi lak i brz pristup Favorites, Tab Groups, Browsing History, and RSS Feed. Može da se proširi kada je potrebno i može da se pričvrsti na jednom mestu radi još lakšeg pristupa.

Poboljšanja Group Policy
Pruža podršku za sve aspekte Internet Explorer podešavanja kroz Group Policy.

Brisanje istorije pretraživanja
Dopušta vam da obrišete keširane stranice, lozinke, podatke forme, kolačiće i istoriju, i to sve iz jednog prozora.

RSS feedovi
Automatski detektuje RSS feedove na sajtovima tako što osvetljava ikonu u paleti alata. Jedan klik te ikone vam omogućava da pregledate i opciono se prijavite za RSS feed tog sajta, a zatim ćete biti automatski obaveštavani kako se sadržaj bude ažurirao. Pročitajte RSS feedove direktno u svom pretraživaču, istražite važne priče i filtrirajte prikaz pomoću termina za pretraživanje ili kategorija specifičnih za sajt.

Administrativni komplet Internet Explorera
OEM i drugi profesionalci mogu unapred da spakuju Internet Explorer sa prilagođenim podešavanjima ili dodatnim programima za svoje korisnike.

Zaštita adresne linije
Svaki prozor, bez obzira na to da li je iskačući ili standardni, će pretstaviti korisniku adresnu liniju, pomažući mu da spreči zlonamerne sajtove da emuliraju poverljive sajtove.

Pretraživanje pomoću kartica
Pregledajte više sajtova u jednom prozoru za pretraživanje. Prelazite sa jednog sajta na drugi kroz kartice na vrhu okvira za pretraživanje.

Poboljšana AJAX podrška
Poboljšana je implementacija XMLHTTP zahteva kao osnovnog Java objekta za bogate aplikacije u AJAX stilu. Dok Internet Explorer 6 upravlja XMLHTTP zahtevima pomoću ActiveX kontrole, Internet Explorer 7 ih izlaže kao osnovne objekte. Na taj načina je unapređena sintaktička kompatibilnost među različitim pretraživačima i omogućeno je klijentima da konfigurišu i prilagode bezbednosne polise po sopstvenom izboru, bez ugrožavanja ključnih AJAX scenaria.

International Domain Name zaštita od prevare (anti-spoofing)
Pored dodavanja podrške za International Domain Name u URL adresama, Internet Explorer vas takođe obaveštava kada vizuelno isti karakteri u URL nisu izraženi istim jezikom, pa vas na taj način štiti od sajtova koji bi u suprotnom slučaju izgledali kao poznati, poverljivi sajtovi.

Quick Tabs
Pruža jednostavnu selekciju i navigaciju kartica tako što prikazuje minijaturne prikaze svih otvorenih kartica u jednom prozoru.

Open Search proširenja
Zajedno sa Amazon.com, skup RSS Simple List Extension je predat RSS zajednici i objavljen pod licencom Creative Commons. Između ostalih osobina, ova proširenja značajno pojednostavljuju razvoj aplikacija koje komuniciraju sa Open Search kompatibilnim provajderima.

Bezbednost rukovođena URL-om
Redizajnirano URL raščlanjivanje osigurava doslednu obradu i minimalizuje moguću zloupotrebu. Novi URL upravljač pomaže u centralizovanom raščlanjivanju kritičnih podataka i povećava doslednost podataka kroz aplikaciju.

Grupe kartica
Kartice mogu da se grupišu i snime po logičkim kategorijama, što vam omogućava da više kartica otvorite jednim klikom. Tab Grooup može da se postabi kao Home Page Group (grupa početne stranice), tako da će se čitava grupa kartica otvoriti svaki put kada pokrenete Internet Explorer iz menija Start.

RSS platforma
Pruža bogatu funkcionalnost za preuzimanje, memorisanje i pristupanje RSS feedovima kroz čitav operativni sistem i omogućava da veći broj korisnika nego ikada pre obuhvati RSS. Kada se prijavite za feed u jednoj aplikaciji, ta prijava, kao i povezani sadržaj, će biti dostupna kroz čitav operativni sistem za svaku aplikaciju.

Fix My Settings
Da bi vas sprečio da vršite pretraživanje sa nebezbednim podešavanjima, Internet Explorer 7 vas upozorava pomoću linije sa informacijama kada trenutna bezbednosna podešavanja mogu da vas dovedu u rizik. U Internet Control Panelu ćete videti određene kritične stavke označene crvenom bojom kada nisu bezbedno konfigurisane. Pored dijaloga koji vas upozoravaju na nebezbedna podešavanja, na to će vas podsećati i linija sa informacijama sve dok ne izmenite ta podešavanja. Internet bezbednosna podešavanja možete odmah da resetujete na podrazumevani nivo “Medium-High” tako što ćete kliknuti opciju “Fix My Settings” u liniji sa informacijama.

Zumiranje stranice
Opcija Page Zoom uvećava ili zumira pojedinačne web stranice, uključujući i tekst i grafiku, da biste se fokusirali na određeni sadržaj ili da sadržaj bio dostupniji osobama sa ograničenim vizuelnim sposobnostima.

Režim deaktiviranja dopunskih programa
Da biste rešili poteškoće u pokretanju Internet Explorera ili da biste otvorili određene web sajtove, imate mogućnost da radite u režimu “No Add-ons”, gde su aktivni samo kritični sistemski dopunski programi.  

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272