Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

CCNP BCMSN - Zvanični udžbenik za polaganje ispita

CCNP BCMSN - Zvanični udžbenik za polaganje ispita

Popust cena: 2640 rsd

IPv6 mreža

IPv6 mreža

Popust cena: 1760 rsd

Istovremeno dva korisnika na jednom računaru?

Jedan korisnik je postavio veoma interesantno pitanje. Njegov računar ima GX2 video karticu i interesuje ga da li je moguće da kupi drugi monitor, tastaturu i miš i da ima istovremeno dva prava desktopa na istom računaru, sa različitim korisnicima tako da oni budu nezavisni jedan od drugog.

Za ovog korisnika (i sve ostale koje interesuje ista stvar) ima i dobrih vesti i loših vesti.

Prvo dobre vesti: Da, to je moguće uraditi na PC-u. U stvari, slobodno možete da imate dva korisnika istovremeno, ako želite. Userful's Desktop Multiplier vam omogućava da uradite upravo ono što je gore pomenuti korisnik pitao. Uključite dva monitora, dve tastature, dva miša i dva čoveka mogu da koriste jedan PC isto kao što bi koristili odvojene računare. U stvari, Desktop Multiplier može da podrži do 10 korisnika istovremeno, ako imate dovoljno video kartica (ako vam ovo zvuči poznato, budite pažljivi: ovo nije isto kao da koristite jedan monitor/tastaturu/miš da biste kontrolisali više računara. To zahteva potpuno drugačije rešenje koje uključuje KVM svič, koji već predstavlja standardno dostupan proizvod).

Sada loše vesti: Ovo je izvodljivo samo na Linuxu, i ne postoji ništa slično što sam ikada video za Windows. Želite li da instalirate potpuno novi operativni sistem samo da biste bili u mogućnosti da mogu dva korisnika da rade istovremeno na jednoj mašini? Ako je tako, potražite Desktop Server verziju Linuxa, koja uključuje Desktop Multiplier kao deo standardne instalacije.

Da li vredi napraviti nešto ovakvo? Moram da priznam da ova tehnologije zvuči veoma elegantno i praktično, ali sa novim PC-jima koji su dostupni za 399 dolara ili čak za 299 dolara (a polovni još i jeftiniji), u čemu je poenta? I tako treba da kupite nov monitor. Zašto onda jednostavno ne kupite jedan jeftiniji PC koji može da se upotrebi za pretraživanje interneta, procesiranje reči i slično. Dva PC-ja takođe predstavljaju najjednostavnije rešenje za kreiranje rezervnih kopija, pošto možete da sinhronizujete fajlove između dva računara.

Nadam se da će vam ova mala diskusija biti od koristi.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272