Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

iTunes ide iza RealPlayera

Prema februarskom Bandwidth izveštaju od Website Optimization, sredinom godine iTunes će imati više jedinstvenih korisnika nego RealPlayer. „Broj korisnika iTunesa je porastao za 47,5% u toku prošle godine, dok je povećanje korisnika ostalih streaming media playera zabeleženo jednocifrenim rastom“, kaže se u izveštaju.

Za iTunes, izveštaj prikazuje rast od 47,5% u 2006. godini, u poređenju sa jednocifrenom stopom rasta ostalih glavnih streaming media playera: 8,7 procenata za QuickTime, 9,1 procenata za RealPlayer i 2 procenata za Windows Media Player (u skladu sa podacima sa Nielsen//NetRatings).

Prema Website Optimization, ako iTunes održi ovu veliku stopu rasta kroz prvi kvartal 2007. godine, broj korisnika iTunesa će premašiti korisnike RealPlayera u toku drugog kvartala. Stopa rasta Windows Media Playera je usporena protekle godine, izveštavaju neki izvori.

Broj korisnika iTunesa je sada oko 27 miliona a Apple-ov QuickTime Player koristi skoro 14 miliona korisnika. Postoji preko 27 miliona korisnika RealPlayera dok Windows Media Player koristi 73 miliona korisnika (skoro tri puta više nego iTunes-ovih 27 miliona).

Iako je neverovatno da će se stopa rasta iTunesa  zadržati ovako visoko, možemo samo da nagađamo da li će i kada će iTunes dostići i prevazići Windows Media Player. Možda za neke tri godine od sada? Pa, svi mi znamo da puno stvari može da se desi za kratko vreme, zato budimo strpljivi i sačekajmo šta će se desiti. Međutim bilo bi lepo videti tako nešto, čisto zbog toga da Microsoftova dominira baš u svim oblastima.

U svetlu prošlogodišnjih statistika „Apple bi ove godine trebao da zvižduće veselu melodiju“ s pravom je komentarisao Website Optimization. Gospodo iz Apple-a, samo nastavite sa dobrim radom!

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272