Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1200 rsd

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Popust cena: 2200 rsd

Iz štampe je izašao REFOTO broj 108 za decembar 2013.

REFOTO 108 - decembar 2013

Prelazak na dvomesečni režim izlaženja rezultirao je novitetima u koncepciji časopisa, ali i novim sajtom (www.refoto.rs) koji konačno ima potpuno drugačiju funkciju jer predstavlja prostor u kojem se svakodnevno objavljuju novosti i noviteti – sve ono što nije moglo da se uradi kada je u pitanju štampano izdanje.

Tema novog broja jeste Njujork

Putem svojih fotografija priču o ovom gradu ispričaće nam Nikola Tamindžić i Marko Savić i to kroz dva odlična portfolija. Nastavak fotografskih priča o Njujorku, u formi kratkih intervjua, vezan je za naše fotografe: Srđana Kalinića, Marka Sovilja, Milenu Rakočević i Dušana Jaukovića koji nam daju odgovore na pitanja šta ih je dovelo u ovaj grad, kako ga doživljavaju i koliko na njihov rad utiču izazovi na koje nailaze.

Slede još dve rubrike od kojih je prva Vaš pogled na Njujork, odnosno prostor gde smo prikazali desetak najboljih fotografija koje su snimili naši čitaoci u Njujorku. Ostatak fotografja možete pogledati na našem veb portalu! I na kraju tu je priča o legendarnom muzeju moderne umetnosti, svima dobro poznata MoMA.

Praksa na delu

Veliki deo dragocenog prostora u časopisu dobila je Praksa na delu čija je tema ovoga puta fotografisanje dece. Ako ste se pitali kako da “ovekovečite” svoje potomke, bilo da su se tek rodili ili su blizu uzrasta tinejdžera, ili kako da ta vrsta fotografije postane vaša profesija odgovor ćete pronaći u novom broju časopisa ReFoto. Odgovore nam daju Ana Pozderac i Milica Walker, dve dame koje se ozbiljno bave ovom vrstom fotografskog posla koji je na našim prostorima u povoju. Svoj doprinos ovoj temi dala je i naša urednica veb portala Milica Mrvić.

Popularna istorija fotografije

Nakon što pročitate kako se deca fotografišu danas u ovoj rubrici možete videti kako se to radilo nekada.


Redbull Illume

Ako vam se sviđaju fotografije sa malo više akcije, tu je prikaz najboljih akcionih i avanturističkih fotografija konkursa pod nazivom Illume koji organizuje RedBull.

Dešavanja


Najzanimljiviji događaji na fotografskoj sceni svakako su radionice, a mi smo vam prikazali šta su snimili polaznici dva projekta: Fokusiranje demokratije i Master klas radionice koju je, tokom svog boravka u Beogradu, vodio Nikola Tamindžić.

Foto škola

Ako vam je potrebna pomoć u radu sa fotografijama ili video materijalima tekst o obradi putem slojeva i Adobe Camera Raw filtra u Photoshopu može vam uštedeti mnogo vremena, ali i dati neke sasvim nove ideje.

Štapom i kanapom

Iako izgleda da je vreme analogne fotografije toliko daleko, da se više ne proizvode skeneri za film, veliki broj fotografa postavlja nam pitanja o tome kako da urade digitalizaciju negativa bez skenera. Odgovor potražite u novom broju.

Tehnika

Na stranicama novog broja imaćete priliku da vidite prikaz fotoaparata koji je izazvao najviše komentara i rasprava proteklog meseca. Naravno reč je o modelu Nikon Df fotoaparatu namenjenom isključivo fotografima (jer nema mogućnost snimanja videa) i koji po prvi put spaja tradicionalne vrednosti sa digitalnim tehnologijama.

Ako ste mislili da je nemoguće napraviti zum objektiv velike svetlosne moći pogrešili ste. Zum objektiv koji je proizvela Sigma raspona 18-35 mm ima blendu 1,8 na celom rasponu i svakako će privući pažnju svih koji do sada na svojim fotoaparatima sa APS formatom senzora nisu mogli da dobiju dubinsku neoštrinu ili da fotografišu u lošim svetlosnim uslovima.

Sledi prikaz novog Canon EOS 70D fotoaparata koji korisnicima donosi nekoliko važnih unapređenja: displej osetljiv na dodir, WiFi, nov senzor…

Ljubitelji ekstremnih sportova svakako će biti zainteresovani za prikaz novog CSC fotoaparata – Nikon 1 AW1. Nakon čuvenih modela analogne serije Nikonos, ovo je prvi digitalni fotoaparat sa izmenljivim objektivima, otporan na padove, smrzavanje ili vodu, i to do dubine od 15 m.

Kolekcionarstvo

Svima koji na pomen imena grada Wetzlar zaigra srce biće iznenađeni činjenicom da je pored čuvenih Leica fotoparata postojala još jedna fabrika i da je u njoj prozveden fotoaparat Lordomat C 35.

Čitaoci

I na kraju ove najave najvažnija stvar jesu fotografije naših čitalaca. Najbolje fotografije koje stignu u redakciju između dva broja objavljene su u rubrici U fokusu. Sa ovim brojem završen je godišnji konkurs Nov početak tako da će u sledećem, februarskom broju biti objavljena imena najboljih. A oni koji su poslali fotografije jer im je bio potreban savet i komentar mogu proveriti da li su se njihovi radovi našli u rubrici Foto klinika.

Refoto 108

VAŽNO!

Obaveštavamo vas da će ReFoto ubuduće izlaziti jednom u dva meseca.

Sledeći broj na kioscima će se naći početkom februara.


REFOTO, Pčinjska 15a, 11000 Beograd; tel. +381 11 344-9641;
faks. +381 11 7860-234; e-mail: info.refoto@refoto.co.rs
Vaš primerak časopisa potražite na obližnjem kiosku. Za dodatne informacije posetite naš sajt.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272