Izložba Milene Pavlović Barili u Briselu

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 3 / 2041

Posetioci Evropskog parlamenta imaće priliku da pogledaju 20 dela, ulja na platnu, crteža i fotografija Milene Pavlović Barili koja su nastala u između 1932. i 1939. godine i čuvaju se u požarevačkoj Galeriji "Milena Pavlović Barili".

 

Kako je najavljeno, izložbu će otvoriti resorni ministar Predrag Marković.

Izložba je deo programa "Dani Srbije u Evropskom parlamentu" koji traje od 20. do 21. septembra, a održava se pod pokroviteljstvom potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića, na inicijativu Grupe prijatelja Srbije koja je prošle godine oformljena u EP. IZVOR

Milena Pavlović Barili
Zbornik posvećen Mileni Pavlović Barili u tri toma: VERO VERIUS, PRO FUTURO i EX POST objavila je Izdavačka kuća HESPERIAedu iz Beograda sa ciljem da se ukupni opus ove vrlo značajne umetnice obradi u studijskim prilozima kompetentnih stručnjaka iz različitih oblasti: istorije, istorije umetnosti, književnosti, klasične filologije, antropologije, teatrologije i primenjenih umetnosti (grafički dizajn, moda i kostimografija).

NARUČITE KNJIGU.

SLIKARKA NADREALISTIČKE KOMPOZICIJE
Ovaj zanimljiv roman svojom realnošću, sugestivnošću i slikovitošću, na poetski način, dočarava period od počOvaj zanimljiv roman svojom realnošću, sugestivnošću i slikovitošću, na poetski način, dočarava period od početka XX veka pa do kraja Drugog svetskog rata, period u kome je živela i stvarala slikarka Milena Pavlović Barili.etka XX veka pa do kraja Drugog svetskog rata, period u kome je živela i stvarala slikarka Milena Pavlović Barili.

NARUČITE KNJIGU.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar