Jonathan Ive je osvojio nagradu za dizajn Apple proizvoda

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 9 / 1039

Nije tajna da Apple-ovi proizvodi izgledaju odlično i da se kompanija prepoznaje po dizajnu, za šta je i osvojila brojne nagrade u toku proteklih godina. To se uopšte nije promenilo i bez obzira što mnogi proizvodi sada izgledaju isto kao i pre nekoliko godina Apple i njegovi zaposleni i dalje osvajaju nagrade, naročito Jonathan Ive.

Nedavno je održan National Design Awards u Beloj Kući gde je odato priznanje desetorici najboljih dizajnera i arhitekata. Među njima su se našli i kompanija koja je kreirala Photoshop i čovek koji je delom odgovoran za iPod i mnogi drugi. Nagrade je predstavila Laura Bush koja je publici rekla da na ovaj dan treba da se podsetimo “moći dizajna koji utiče na način na koji živimo. Zajednica forme i funkcije je promenila način na koji čistimo krompir i peremo zube. Vaš dizajn je to učinio mnogo zanimljivijim omogućivši nam da se vratimo u vremenu i igramo stare igrice na našim iPod-ovima i da vratimo vreme unazad editujući naše fotografije u Photoshopu”.

Sponzor nagrada je bio Cooper-Hewitt National Design Museum, odeljak Smithsonian Institution-a u NjuJorku. Adobe Systems, kreatora Photoshopa, Acrobat-a i vlasnik Dreamweaver programa primio je nagradu za korporativno postignuće, dok je nagrada za dizajn proizvoda uručena Jonathan Ive-u, predsedniku industrijskog dizajna u Apple-u.

Ive je poznat po svom radu na mnogim Apple-ovim najprepoznatljivijim proizvodima kao što je iMac, iBook i iPod. Pored vizije Steve Jobs-a, Jonathan Ive-ov industrijski dizajn se smatra ključnim faktorom u Apple-ovoj obnovi i aktuelnoj neverovatnoj uspešnosti. Proizvodi Apple-a ne samo da dobro rade nego i izgledaju zadivljujuće.

Ove godine se očekuje još Ive-ovih radova pošto se očekuje da će Apple otkriti nove redizajnirane Mac-ove, posle nekoliko generacija koje su izgledalw isto, tokom tranzicije kompanije na Intel arhitekturu.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar