Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Još problema sa Sony baterijama

Već neko vreme izgleda da se nešto dešava sa Sony-jevim baterijama pošto izgleda da se kvare u sve većem broju primoravajući kompaniju koja ih prodaje da se suoče sa njihovim povlačenjem sa tržišta. Sony-jeve baterije za laptop se sada koriste u veoma velikom rasponu od strane najvažnijih proizvođača laptopta i trgovaca kao što su Toshiba, Acer, Sony, Lenovo i drugi.

Toshiba i American Consumer Product Safety Commission su odlučili da povuku baterije koje je napravio Sony za laptopove koji koriste litijum-jonsku tehnologiju skladištenja energije. Po rečima CPSC-a, potrošači bi trebali odmah da prestanu da koriste baterije koje su povučene sa tržišta ih bezbednosnih razloga. Toshiba i CPSC su procenili da je oko 1400 jedinica pokvareno i utvrdili da date baterije dolaze za sledeće modele laptopova: Satellite A100, Satellite A105 i Tecra A7.

Primećeno je da se litijum-jonske baterije mogu pregrejavati u određenim uslovima, ponekad čak dovodeći do pojave vatre. Toshiba je čak primio tri izveštaja o pregrevanju baterija van Sjedinjenih Država. Potrošačima koji su naručili neku od pokvarenih baterija je rečeno da kontaktiraju trgovce i da ih zamene za novu bateriju. Od prošle godine, više od 10 miliona litijum jonskih baterija za laptop je bilo povučeno od potrošača na globalnom nivou.

Poslednja takva mera je preduzeta od strane Azijskog proizvođača računara i trgovca, Acer-a u aprilu kada su povukli više od 27.000 defektnih baterija koje su imale isti ovaj problem. Sony, kao jedan od najvećih proizvođača baterija za laptopove ima problema pošto je broj povučenih baterija porastao do rekordnih visina. CPSC i Toshiba predlažu da korisnici koji imaju defektnu bateriju i dalje koriste svoje računare tako što će ukloniti bateriju i koristiti AC adapter i električni kabl da bi napajali sistem energijom sve dok ne primi novu bateriju.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272