Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PowerShell, praktična automatizacija

PowerShell, praktična automatizacija

Popust cena: 2200 rsd

Windows Vista Business DO KRAJA

Windows Vista Business DO KRAJA

Popust cena: 880 rsd

Kada će stići Windows XP Service Pack 3?

Ako su ljudi toliko nezadovoljni Windows Vistom, kako to da to nema uticaja na sledeći Service Pack za Windows XP? Ukratko, nema mnogo. Razvoj Windows XP-a ima iza sebe svoju istoriju dugu više godina, ima desetine miliona (možda i stotine miliona) PC-ja koji ga pokreću i Microsoft aktivno nastavlja da pravi zakrpe  za njega (Internet Explorer 7, Windows Media Player 11 i Windows Defender su najnovija XP izdanja). Microsoft bi bio lud ako ga ponovo ne bi ažurirao… ali ipak, mi govorimo o Microsoftu.

Windows XP će dostići kraj “aktivne podrške” 30. januara 2009. godine, zatim će se koristititi termin “proširene podrške” još pet godina ( proširena podrška znači da treba da platite Microsoftu ako želite ažuriranja koja se ne tiču bezbednosti ili bilo koju drugu podršku od Microsofta. Ako ne budete platili proširenu podršku Microsoft vam više neće pomagati).

Izdavanje Service Pack-a 3 za Windows XP se još malo odlaže pošto je već izdat Service Pack 2. Ali datum izdavanja Service Packa 3 (koji još nije najavljen) je predmet mnogih špekulacija. Service Pack 2 je izdat avgusta 2004. godine, i mnogi osećaju da je Service Pack 3 davno trebao da bude ovde, tojest da je prilično mnogo zakasnio. Microsoftov web sajt najavljuje izdavanje Service Pack-aa 3 u prvoj polovini 2008. godine. Ali, ako volite da ogovarate, neki veruju da Service Pack 3 nikada neće biti izdat zato što Microsoft pokušava da nagovori korisnike da pređu Vistau, ali ja mislim da to nije istina, čak ni za kompaniju kao što je Microsoft.

Želite li mali nagoveštaj o onome šta će se nalaziti u Service Packu 3? (Ili da li će biti moguće instalirati ga ranije?) TheHotfix koji već nudi sopstvenu interpretaciju Windows Vista SP1, ima za vas i XP SP3. Iskreno da vam kažem ne očekuje vas ništa uzbudljivo: Većina zakrpi su ispravke bezbednosnih rupa. Iako se korisnici upozoravaju da ne instaliraju ova neautorizovana “roll-up” ažuriranja, mnogi su to uradili bez posledica. Nikada nisam pročitala da je neko imao sa njima problema. Ako vi odlučite da instalirate jednu od ovih zakrpa, javite nam kakva ste iskustva imali!

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272