Kineza ubio njegov mobilni telefon

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 8 / 1281

Jedan čovek je umro nakon što je njegov mobilni telefon eksplodirao i izazvao mu ozbiljne povrede. Žrtva je Kinez čija je krivica u tome što je nosio svoj prenosivi uređaj za komunikaciju u džepu košulje.

Nesrećni čovek je posedovao model Motorola telefona ali je kompanija iskazala nevericu da je to bio jedan od njihovih proizvoda. Čak šta više, oni su izjavili da je to sigurno bio lažan telefon ili je nesreću izazvala baterija u telefonu.

Nakon što je mobilni telefon eksplodirao čovek se odmah onesvestio. Ljudi u blizini su pokušali da mu pruže prvu pomoć ali je to bilo beskorisno. Čovek je odnet u najbližu bolnicu ali je umro zbog povreda. Doktor je izjavio da je pacijent primljen na odeljenje sa polomljenim rebrima koja su probila njegovo srce.

Kompanija Motorola se našla u veoma delikatnoj situaciji pošto bi njihovi mobilni telefoni od sada mogli da se smatraju nebezbednim. Ali oni su odbili optužbe i naveli nekoliko drugih mogućih razloga za eksploziju.

“Svesni smo nesreće koja se desila u Gansu-u za vreme varenja. Do sada, preliminarni dokazi su utvrdili da najverovatnije nije mobilni telefon izazvao nesreću. Mi sarađujemo sa vlastima u Kini da bismo otkrili korene nesreće”, rekao je predstavnik za štampu pri Motorola-i, Yang Boning.

Baterije su poznate kao potencijalno eksplozivne ako se ne održavaju ispravno. Kada je dugo vremena izložena visokim temperaturama šanse da se desi ovako nešto su u porastu. Činjenica da se nesreća dogodila u toku posla varenja potvrđuju ovakvo stanovište, tojest da je povećana temperatura dovela do eksplozije baterije. Vlasti u Kini još istražuju kako bi tačno otkrili razloge ove nesreće.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar