Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Knjiga posle posla - ženska kuhinja

Banana Jošimot

Kuhinja

link

„Kuhinja” je roman o ljubavi koja izrasta iz ogromne tuge i usamljenosti: dvoje mladih, sasvim samih na svetu, još svežih rana zbog smrti najmilijih, polako se zbližava preko mirisa i ukusa koji nastaju u kuhinji. Zajednički život u stanu, odvojen a stidljivo prisan, prožet samoćom i nesigurnošću, polako izrasta u osećanje u koje je neizbežno pobeći od tuge – u ljubav.

Ljiljana Habjanović Đurović

Zapis duše

link

Reč je o knjizi u kojoj se spisateljica, opisujući život despotice, a potonje svetiteljke Mati Angeline Branković, pozabavila krupnim, teškim temama kao što je put ljudske duše po ishodu iz tela, raj, pakao, zatim greh, spasenje i konačno ljubav kao jedini pravi put ka izbavljenju.

Ljiljana Habjanović Đurović

Ženski rodoslov

link

Uzbudljiva porodična saga, krvava antologija ženskih bolova, rečnik večite ženske sudbine. Neverovatne sudbine glavnih junakinja liče na bajku: kroz dvesta godina samoće rađale su kao zečice i živele kao vučice. Tražile su i nalazile, volele i gubile. Bile su sirotice i gazdarice, sluškinje i dame, skojevke i čeda samoupravnog socijalizma u kostimima hipi devojčica. Moćne i nemoćne, odane i lažljivice, kupale su se u šampanjcu i kuvale čorbu od suza. Sočna i žestoka proza u kojoj će svaki muskarac pronaći ženu koju sanja i svaka žena bar deo sebe.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272