Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Ko je Apple-ov partner u Evropi?

Kada se govori o iPhone-u u Evropi, više puta je spomenut Vodafone kao operater koji će dobiti ekskluzivni ugovor sa Apple-om a najnoviji izveštaji ukazuju da su ove glasine tačne.

Različiti sajtovi izveštavaju da po njihovim izvorima, Vodafone čeka dobru priliku da objavi svoje partnerstvo sa Apple-om… priliku kao što će biti ona kada Apple bude objavio da je prodat milioniti iPhone. Ovi izveštaji takođe spominju T-Mobile i Carphone Warehouse kao distribucione kanale.

Iako bi cifra od milion prodatih iPhone-ova mogla da se dostigne pre kraja ove nedelje, zakonski problemi bi mogli da dovedu do odlaganja ugovora koji je sačinjen u Nemačkoj zato što još nije odobren od strane Vodafone-ovih engleskih advokata.

Izgleda da je to to i da će Vodafone dobiti iPhone ugovor u Evropi. Međutim, po rečima nekih drugih izvora, kao što je The Times Online, Vodafone je izašao iz igre.

Izgleda da je O2 dobio ekskluzivna prava na Apple-ov iPhone u Velikoj Britaniji a nastavljaju se pregovori sa prodavcima mobilnih telefona kao što je Carphone Warehouse o prodavanju iPhone-ova u njihovim prodavnicama nakon što istekne period ekskluzivnog ugovora sa O2.

Kako izveštaj navodi, bez obzira što su toliko dugo bili u prvom planu u pregovorima za iPhone, Arun Sarin, Vodafone-ov generalni direktor je zaključio da uslovi ugovora jednostavno nisu dovoljno dobri.

Slično kao sa AT&T-om, očekuje se da će Apple-ov ugovor sa O2 nastaviti da deli prihode od svakog iPhone korisnika i očekuje se da će uređaj ubediti veliki broj aktuelnih korisnika mobilnih telefona da napuste svoje aktuelne operatere u korist iPhone-ovog.

Dok se priča da je O2 dobio ugovor za Veliku Britaniju, spominje se da je T-Mobile partner za Nemačku dok je za Francusku to najverovatnije Orange. Apple će se udružiti sa različitim mrežama u svakoj zemlji, da bi obezbedio da svuda dobije najbolje ugovore i servise.

Šta se tačno dešava sa iPhone-om u Evropi ostaje poznato samo Apple-u i mrežama mobilne telefonije sa kojima pregovaraju. Ne postoje zvanične izjave a mnogi izveštaji jednostavno protivreče jedan drugom, ali će Apple pre ili kasnije trebati da počne sa objavama ugovora.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272