Ko je Apple-ov partner u Evropi?

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 7 / 965

Kada se govori o iPhone-u u Evropi, više puta je spomenut Vodafone kao operater koji će dobiti ekskluzivni ugovor sa Apple-om a najnoviji izveštaji ukazuju da su ove glasine tačne.

Različiti sajtovi izveštavaju da po njihovim izvorima, Vodafone čeka dobru priliku da objavi svoje partnerstvo sa Apple-om… priliku kao što će biti ona kada Apple bude objavio da je prodat milioniti iPhone. Ovi izveštaji takođe spominju T-Mobile i Carphone Warehouse kao distribucione kanale.

Iako bi cifra od milion prodatih iPhone-ova mogla da se dostigne pre kraja ove nedelje, zakonski problemi bi mogli da dovedu do odlaganja ugovora koji je sačinjen u Nemačkoj zato što još nije odobren od strane Vodafone-ovih engleskih advokata.

Izgleda da je to to i da će Vodafone dobiti iPhone ugovor u Evropi. Međutim, po rečima nekih drugih izvora, kao što je The Times Online, Vodafone je izašao iz igre.

Izgleda da je O2 dobio ekskluzivna prava na Apple-ov iPhone u Velikoj Britaniji a nastavljaju se pregovori sa prodavcima mobilnih telefona kao što je Carphone Warehouse o prodavanju iPhone-ova u njihovim prodavnicama nakon što istekne period ekskluzivnog ugovora sa O2.

Kako izveštaj navodi, bez obzira što su toliko dugo bili u prvom planu u pregovorima za iPhone, Arun Sarin, Vodafone-ov generalni direktor je zaključio da uslovi ugovora jednostavno nisu dovoljno dobri.

Slično kao sa AT&T-om, očekuje se da će Apple-ov ugovor sa O2 nastaviti da deli prihode od svakog iPhone korisnika i očekuje se da će uređaj ubediti veliki broj aktuelnih korisnika mobilnih telefona da napuste svoje aktuelne operatere u korist iPhone-ovog.

Dok se priča da je O2 dobio ugovor za Veliku Britaniju, spominje se da je T-Mobile partner za Nemačku dok je za Francusku to najverovatnije Orange. Apple će se udružiti sa različitim mrežama u svakoj zemlji, da bi obezbedio da svuda dobije najbolje ugovore i servise.

Šta se tačno dešava sa iPhone-om u Evropi ostaje poznato samo Apple-u i mrežama mobilne telefonije sa kojima pregovaraju. Ne postoje zvanične izjave a mnogi izveštaji jednostavno protivreče jedan drugom, ali će Apple pre ili kasnije trebati da počne sa objavama ugovora.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar