Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1200 rsd

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

Kodak EasyShare C875

C875 čije je pojavljivanje objavljeno avgusta 2006. godine predstavlja jedna od najinteresnatnijih Kodakovih fotoaparata. Ovo je najnapredniji model u Kodak EasyShare 'C' rasponu. Za razliku od drugih Kodakovih početničkih fotoaparata koji su imali samo najosnovnije mogućnosti C875 je peuzeo funkcionalnost Kodakovih kvalitetnijih fotoaparata Z i P serije i smestio ih u jeftino kompaktno telo. To u kombinaciji sa rezolucijom od 8 megapiksela i 5x optičkim zumom čini ga direktnim konkurentom Canonovoj A seriji. Međutim, s obzirom na ono što nudi  cena mu je izuzetno niska. Ako se potrudite moćete ga naći i za manje od 200 dolara.

Osnove karakteristike su mu sledeće:

  • Rezolucija od 8.3 miliona piksela na 1/1.8 inčnom CCD senzoru
  • 5x (37-185mm) Scheider-KREUZNACH Variogon objektiv
  • 2.5-inčni širokougaoni LCD ekran
  • P/A/S/M režimi rada
  • 22 scenska režima rada
  • ISO 64-800
  • Smart scene funkcija
  • KODAK PERFECT TOUCH tehnologija za bolje, svetlije slike
  • MPEG-4 VGA movie režim rada


C875 is iznenađujuće dobro konstruisan imajući u vidu da se radi o vrlo jeftinom modelu, gde je polovina tela oklopljena metalom i ima prilično dobru čvrstinu. Dizajn je funkcionalna ali ne previše atraktivan. Takođe ne može da se pohavli preterano tankom linijom. Međutim, ergonomija i razmeštaj kontrola su prilično dobri. Takođe Kodak nije štedeo na eksternim kontrolama, tako da se korisnički meni na oslanja preterano na menije i većina bitnih funkcija vam se nalazi direktno pod prstima.

Ono što je slabijeg kvaliteta i po čemu se vidi da se radi o niskobudžetnom fotoaparatu je LCD ekran koji nije dovoljno svetao i ima rezoluciju od samo 115,000 piksela - što znači i da nema dovoljnu oštrinu. Iako je ekran prevučen premazom za neutralisanje odsjaja, on nije preterano efikasan - na jakom svetlu ekran je previše taman da bi se dobro videle fotografije.

C875 ima 5x optički zum koji pokriva 37-185mm. Maksimalni otvor blende pada od sasvim solidnih F2.8 na širokom uglu do manje korisnih F4.4 na kraju zuma. Zato pazite kako fotografišete u lošim svetlosnim uslovima.

C875 poseduje odličnu funkciju za automatsko određivanje ravnoteže beline u većini prirodnih svetlosnih uslova, a nije loša i u mešanim svetlosnim uslovima.
Kvalitet fotografija je prlično dobar, naravno imajući u vidu klasu fotoaparata kojoj C875 pripada. Ekspozicija i fokusiranje su veoma precizni i boje su vibrantne. To će izazvati različite reakcije, zato što će vam se jarkije boje u fotografijama ili sviđaju ili ne sviđaju.

Naravno, C875 nije savršen. Na ISO podešavanjima većim od 200 primenjuje se jako redukovanje šuma što dovodi do razmazivanja tekstura. Takođe javlja se odsecanje svetlih tonova u scenama koje su previše kontrastne, pojavljuju se umekšane ivice na kraju zuma i sa najvećim otvorom blende. Međutim, imajući u vidu cenu, ovi nedostaci i nisu tako veliki.

Ako vam treba jeftini fotoaparat koji će vam dozvoliti da eksperimentišete dok učite da fotografišete, onda C875 treba da bude u vašem najužem izboru.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272