Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Korisnicima koji daunloduju ilegalne sadržaje biće ukinut Internet!

Ljudi koji ilegalno daunloduju filmove i muziku biće isključeni sa Interneta, na osnovu planova vlade da se bori protiv onlajn piraterije.

Ne brinite, radi se o vladi Velike Britanije a ne o našoj vladi.

Od provajdera internet servisa (ISP-ova), uključujući BT i Virgin Media, tražiće se legalnim putevima da preduzmu akcije protiv korisnika koji pristupaju ilegalnim sadržajima.

Na osnovu predloga ovog nacrta, korisnicima za koje se sumnja da preuzimaju piratske sadržaje će prvo biti poslato upozorenje da prekinu sa takvom aktivnošću.

Kod drugog prestupa, oni će biti suspendovani - a ako ih uhvate i treći put, njihova konekcija ka Internetu preko datog Internet provajdera će biti prekinuta.

Provajderi Internet usluga koji ne primene ovaj trostruki režim će biti tuženi, a podatke o osumnjičenim korisnicima će morati da proslede sudu.

Sličan sistem već funkcioniše u Francuskoj i SAD-u i vlada Velike Britanije misli da će on moći da funkcioniše i u Velikoj Britaniji.

Vlada još treba da odluči da li informacije o prekršiocima treba da se dele između ISP-ova.
Procenjuje se da šest miliona korisnika broadband usluga u Velikoj Britaniji svake godine daunloduje veliku količinu piratizovane muzike i filmova, za koju muzičke i filmske kompanije tvrde da ih košta milijarde izgubljenih funti godišnje.

Ovi korisnici najčešće koriste programe koji se zovu torenti, koji im omogućuju da ilegalno dele fajlove sa drugim korisnicima Interneta.

Torent daunloduje male delove pesama i filmova iz više izvora, što znatno otežava njihovo praćenje.
Ove mere nisu usmerene protiv pojedinaca, već protiv Internet provajdera koji ne uspeju da zaustave ovakve aktivnosti.

Četiri najveća Internet provajdera u Velikoj Britaniji se nadaju da će izbeći ovakav tretman od strane vlade tako što će se dogovoriti sa vladom da ova kontrola bude zasnovana na samoregulativi.

BT, Tiscali, Orange i Virgin Media se već šest meseci nalaze u pregovorima sa Holivudskim studijima i distribucionim kompanijama o šemi koja bi bila prihvatljivija i za provajdere Internet usluga a i za korisnike.

Predstavnik asocijacije provajdera Internet usluga je rekao: "Svakome ko razumno razmišlja je jasno da je samoregulativa mnogo bolje rešenje".

Ali ministri su odlučni da sledeće nedelje provuku ovakav zakon u obliku Green Paper-a za kreativnu industriju, pod naslovom The World's Creative Hub.

Nacrt ovog zakona kaže: "Od provajdera Internet usluga će se zahtevati da preduzmu akcije protiv ilegalnog deljenja fajlova".

Detaljna razrada ovog predloga zakona se očekuje u roku od šest meseci.

Ako rezultati budu zadovoljavajući, ovaj predlog će biti stavljen pred Parlament na izglasavanje.

Govornik za Department of Culture, Media and Sport je rekao: "Rani nacrti ovog dokumenta su podeljeni zainteresovanima radi komentara."

"Sadržaj i predlog strategije su već dobro razrađeni i celoviti plan za zaštitu  kreativne industrije Velike Britanije će uskoro biti publikovan. Mi nećemo da komentarišemo informacije koje su procurele u javnost".

Ovaj zakon neće biti pogađati one koji legalno daunloduju muziku i filmove sa web sajtova kao što je iTunes ili Channel 4-ov 4oD.

Daunlodovanje i deljenje autorski zaštićenih materijala bez dozvole je ilegalno.

Pomoću softvera za daunlodovanje, kao što su torenti, osoba može da daunloduje film ili pesmu pod uslovom da je ona izdata na javnu upotrebu.

Piratski programi postaju sve prefinjeniji, i sve ih je lakše daunlodovati i koristiti.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272