Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Koristite VoIP preko svog mobilnog telefona

Zašto svoj mobilni ne biste upotrebili za VoIP pozive preko postojeće mreže? Ako posedujete neki od Symbian aparata, ova mogućnost vam već sada stoji na raspolaganju, preko servisa pod nazivom fring.

Fring je, naime, besplatna, od PC-ja nezavisna aplikacija za mobilne telefone, zasnovana na takozvanoj mVoIP tehnologiji, koja svim korisnicima Symbian mobilnih telefona omogućava potpuno besplatnu komunikaciju sa drugim fring korisnicima, kao i korisnicima nekih drugih servisa, među kojima su svakako najpoznatiji Skype i GoogleTalk.

U osnovi, fring daje ljudima prednost kombinovanog korišćenja Interneta i mobilne telefonije. On je dizajniran tako da optimalno iskoristi već postojeće mogućnosti mobilnih telefona vezanih za pristup Internetu i omogući uspostavljanje VoIP komunikacije preko 3G, GPRS i WiFi mreža.

Korisnicima koji pozivanje vrše preko 3G mobilnih mreža neće biti naplaćivano vreme trajanja razgovora, već će im to biti uračunato u postojeću cenu pretplate. Prema izjavama zvaničnika ove kompanije, fring pozivi su za preko 97 procenata jeftiniji od razgovora putem lokalne GSM mreže.

“Omogućavanje besplatnih VoIP razgovora preko postojećih modela mobilnih telefona, daje šansu fring servisu da iz temelja uzdrma klasične metode naplate za korišćenje usluga mobilne telefonije,” kaže Avi Shechter, suosnivač i izvršni direktor fring-a. “Efekte već možemo da vidimo iz reakcija naših korisnika; fring iz osnova menja načine svakodnevne interakcije među ljudima, dajući korisnicima mogućnost izbora i omogućavajući im da proglase sopstvenu mobilnu nezavisnost, koja se ogleda u njihovoj neprekidnoj dostupnosti preko 3G, GPRS i Wi-Fi mreža, a bez zavisnosti od PC računara, bez povratnih poziva, bez naplate prema vremenu trajanja poziva i bez potrebe za kupovinom specijalnih modela movilnih telefona.”

Prema tome, za korišćenje fring servisa dovoljno je da posedujete bilo koji od 3G mobilnih telefona sa instaliranim operativnim sistemom Symbian, te da pomoću njega besplatno preuzmete i instalirate fring aplikaciju. Fring servis ćete zatim moći da koristite od kuće, dok ste na putu, ili kada se nalazite u dometu bilo koje WiFi mreže. Radi preuzimanja pomenute aplikacije, neophodno je samo da se registrujete na fring web sajtu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272