Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Unity 2022 razvoj mobilnih igara

Unity 2022 razvoj mobilnih igara

Popust cena: 2200 rsd

Pet linija koda - refaktorisanje, kada i kako

Pet linija koda - refaktorisanje, kada i kako

Popust cena: 1930 rsd

Kućni roboti sutrašnjice biće, zadivljujuće razumni

Godinama preduzetnici pokušavaju da stvore robota koji će raditi težak fizički posao. Izrada mehaničkog tela je bila lak posao, ali stvaranje veštačkog uma koji će kontrolisati mehaničko telo bilo je frustrirajuće.

Posle bezbroj komercijalnih neuspeha okolnosti su se promenile. Danas kompjuterska snaga omogućava dovoljno nade da roboti mogu postati finansijski održiv projekat.

Sa mogućnošću programiranja još „pametnijih” robota, sutrašnja silikonska bića biće sposobna da brinu o domaćinstvu i o članovima porodice. Ali može da zabrine sledeće: roboti će možda morati da donose odluke koje bi mogle uticati na naš život.

Da li će roboti sutrašnjice postati svesni?  David Dobs, pisac naučnih tekstova, veruje da će budući roboti moći da se programiraju tako da se ponašaju unutar svesnih puteva. Dobs predviđa da će tokom sledeće dekade, naučnici otkriti neuronsku mrežu koja generiše svesno u našim ljudskim mozgovima. Tada možemo naći odgovore na neke od dubokoumnih sumnji nauke – može li mozak spoznati samoga sebe?

Ceo tekst

Pripremio: Milenko Kusurović

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272