Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Lak način da eksterni drajv zaštitite lozinkom

Zanima vas možete li lozinkom da zaštitite eksterni hard drajv? Ako ni zbog čega drugog onda biste to trebali da uradite kako biste držali radoznale prijatelje podalje od vaših fajlova.

Ako ste mislili da će odgovor na ovo pitanje biti lak, varate se. Većina programa za zaštitu lozinkom ne rade dobro, komplikovani su, zbunjujući, preskupi ili kombinacija svega ovoga.

Konačno, otkrio sam program koji mislim da će ovaj trik lepo da odradi. Na žalost, on nije besplatan, ali za 19 dolara ne samo da je najbolji program za zaštitu lozinkom koji sam isprobao već je i najjeftiniji.

Program se zove Lockngo, i ne bi mogao da bude jednostavniji za upotrebu. Samo preuzmite program i snimite ga direktno u root vašeg eksternog hard drajva. Ne treba ništa da instalirate. Samo pokrenite program direktno sa hard drajva i pojaviće se jednostavan ekran koji traži da uneste lozinku i nudi dva izbora: Lock i Cancel. Kliknite na Lock i Lockngo će učiniti da svi fajlovi na drajvu budu nepristupačni osim njega samog.

Da biste otključali drajv, ponovite proces i kliknite na Unlock i svi fajlovi će se pojaviti normalno. Stvarno je jednostavno. Lockngo šifrira drajv pomoću 128-bitnog AES-a. Professional verzija od 39 dolara nudi 256-bitnu sigurnost i nekoliko dodatnih funkcija, ali bi vama trebalo da bude dovoljno izdanje od 19 dolara.

Kao što sam rekao, demo će vam omogućiti da eksperimentišete sa programom ali vam neće omogućiti da upotrebite pravu lozinku sve dok ne naručite program. Po mom mišljenju 19 dolara nije previše, ali sam siguran da postoje i besplatni proizvodi koji rade istu stvar. A da li su laki za upotrebu je drugo pitanje; neki od ovih programa su beskonačno zamršeni.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272