Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

TCP/IP naučite za 21 dan

TCP/IP naučite za 21 dan

Popust cena: 1930 rsd

IPv6 mreža

IPv6 mreža

Popust cena: 1760 rsd

Lak prenos podataka između PC-ja pomoću Tornada – bez dodatnog programa!

Kada je Data Drive Thru predstavio Tornado, uređaj za prenos podataka na CES Last Gadget Standing takmičenju, svi su bili skeptični. Evo o čemu se radi: priključite uobičajeni USB kabl na dva računara i možete da prenosite podatke između dva PC-ja bez instaliranja dodatnog programa.

Do sada ja sam koristio alatke za sinhronizaciju zasnovane na mreži kao i LapLink, ali svi su oni zahtevali nešto ekstra. Međutim testiranje Tornada je promenilo moje mišljenje.

Razvukao sam dva USB kabla i uključio svaki u PC. Na jednom računaru za par sekundi pojavio se Tornado sistem za prenos. Na drugom, mašina je zahtevala ponovno butovanje. Ponovo sam uključio Tornado kabl i odmah se pojavio sistem za prenos.

Prenošenje fajlova je stvarno jednostavno. Tornado klijent je sličan situaciji kada imate dva istovremeno otvorena prozora Windows Explorera. Jedan PC će se pojaviti u vrhu ekrana a drugi u dnu. Možete kompletno da pretražite svaki PC, a zatim samo da prevučete i pustite fajlova sa jednog računara na drugi. Možete da napravite i kopije fajlova na bilo koji način. Prenos je izuzetno brz zahvaljujući USB 2.0 interfejsu. Prenos preko Wi-Fi mreže je neverovatno spor u odnosu na ovu vrstu prenosa podataka.

Sa izuzetkom onog jednog ponovnog butovanja, nisam uopšte imao problema sa proizvodom. Jedina zamerka koju imam je dužina kabla od oko pet stopa, što je udaljenost na kojoj je izuzetno teško pozicionirati dva računara i povezati ih pomoću USB kabla. Jedna dodatna stopa u dužini bi ovo promenila.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272