Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1200 rsd

Lansiran je Adobe Photoshop Express

Ovih dana izgleda da sve velike kompanije smatraju da treba da prebace svoje aplikacije na Internet. Adobe je zadnji koji je odlučio da prati ovaj trend sa izdavanjem Adobe Photoshop Express-a (link). Ova onlajn aplikacija izgleda da predstavlja kombinaciju fotografskog albuma i programa za editovanje slika. Nemojte da očekujete da ćete dobiti Photoshop na webu, jer nećete, ali nama se čini kao solidna aplikacija sa lepim interfejsom.

Treba da kreirate nalog pre nego što možete da počnete da aploudujete fotografije. Trenutno samo United States može da se izabere za državu, ali nam se čini da ne postoji provera IP adresa koja bi sprečavala korisnike iz drugih zemalja da otvore nalog. Onog momenta kada vaš nalog bude potvrđen, zabava može da počne.

Adobe Photoshop Express ima dve glavne funkcije. Prva je da funkcioniše kao fotografski album a druga je da vam omogućava da editujete fotografije koje ste aploudovali. Svaki korisnik dobija 2 GB prostora za skladištenje za svoje slike koje mogu da se sortiraju u različite albume. Slike mogu da se aplouduju sa računara ili mogu da se importuju sa Facebook-a, Picasa-e ili Photobucket-a.

Slike mogu da se dele sa spoljašnjim svetom putem njihovog prevlačenja u deljeni album. Nakon toga svako može da pristupi slikama tako što će učitati korisničkoime.photoshop.com url korisnika. Deljeni albumi kao i drugi korisnici mogu da se pretražuju na web sajtu.

Malo sam razočaran mogućnostima editovanja Adobe Photoshop Express-a. Samo 17 različitih alata je dostupno za editovanje slika, počev od rotiranja slika pa sve do promene boje. Po mom mišljenju ova funkcija web sajta će biti zapostavljena od strane velikog broja korisnika. Ne postoje funkcije za razvijanje zajednice korisnika programa, ne postoji mogućnost ostavljanja komentara vezanih za slike i ne postoji sistem za privatno slanje poruka.

To znači da je Adobe Photoshop Express u suštini još jedan servis za hostovanje fotografija sa lepim interfejsom, i ništa više niti manje od toga.

Adresa: Photoshop Express

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272