Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Logitech koncept: Zvučnici koji proveravaju pristiglu elektronsku poštu

Verujem da ćete se složiti sa mnom kada kažem da je Logitech poslednjih godina postao jedan od glavnih igrača na području multimedijalnog hardvera – ako ne vodeći proizvođač ovih uređaja, ono bar ekstremno nezgodan konkurent ostalim kompanijama. Nakon što su osvojili ovako zavidnu poziciju na tržištu, u kompaniji su zaključili da je došlo vreme za neke konceptualne inovacije, koje će bar za trenutak baciti u zasenak striktnu funkcionalnost njihovih dosadašnjih proizvoda, na koju smo već odavno navikli. Audio sistem Z-10 predstavlja živi dokaz da u Logitech-u tehnička maštovitost i grafički dizajn idu ruku pod ruku.

U najkraćim crtama, Logitech Z-10 zvučnici izgledaju drugačije i koriste se na drugačiji način od uobičajenog. Ako zanemarimo uobičajenu namenu zvučnika u jednom tipičnom desktop audio sistemu, Logitech Z-10 poseduje dve karakteristike koje ga čine naj-cool među cool zvučnicima. Prva od njih je panel za upravljanje reprodukcijom zvuka, uz čiju pomoć možete krajnje jednostavno upravljati najrazličitijim plejerima, poput iTunes, Windows Media Player ili MusicMatch JukeBox. Funkcije kao što su play, pause, next, previous, bass, treble i, naravno, volume, dostupne su direktno preko specijalnog panela osetljivog na dodir, koji je smešten na desnom zvučniku.

Druga karakteristika koja Logitech Z-10 izdvaja iz gomile drugih modela zvučnika jeste veoma dopadljiv displej crne boje, sa narandžastim ispisom teksta. Ovaj LCD je u stanju da prikaže znatno više podataka nego što bi se to u prvi mah moglo pomisliti: detaljne informacije o pesmama (ime autora i naslov pesme), proteklo i ukupno vreme trajanja, datum i vreme, dakle sve što je potrebno za potpun muzički ugođaj.

Logitech Z-10 daje efektivnu snagu od 30W, što je više nego dovoljno za desktop računar. Integrisana opcija ukrštanja (crossover) zvuka obezbeđuje da frekvencije signala koji reprodukujete budu ravnomerno i pravilno distribuirane između woofer-a i visokotonaca, jer je Logitech Z-10 pravi dvokanalni zvučni sistem sa dvostrukim pojačanjem (bi-amped). Isporučuje se sa svim potrebnim kablovima za povezivanje oba zvučnika, USB kablom i pomoćnim stereo kablom sa priključkom prečnika 3.5 mm, tako da povezivanje zvučnika ne bi trebalo da vam predstavlja veći problem. Takođe, na Logitech Z-10 možete krajnje jednostavno priključiti slušalice, kako biste uživali u muzici bez ometanja drugih osoba koje borave ili rade u istoj prostoriji.

Konačno, crno-narandžasti LCD displej koristi sopstveni softver, koji je identičan softveru za G15 tastaturu, ali čija je instalacija prilagođena nameni ovih zvučnika. Naime, zajedno sa ovim softverom na kompjuter će biti instalirane različite aplikacije, koje korisniku daju mogućnost izbora informacija koje će se automatski “rotirati” na malenom displeju, brzinom koju takođe definiše korisnik. Naročito je interesantno i cool to što ove aplikacije omogućavaju prikazivanje datuma i tačnog vremena... zajedno sa programom za proveru POP3 elektronske pošte, koji se bez problema integriše sa Outlook-om, štopericom, te programima za kontrolu parametara rada procesora i statistike vezane za iskorišćenost memorije. Naravno, tu su još i neophodni tasteri za upravljanje reprodukcijom zvuka, koje smo već pomenuli! Dobro, nisam baš siguran da ćete ove zvučnike ikada upotrebiti za proveru pristigle e-pošte, ali je i sama mogućnost da to učinite definitivno zabavna... Momci iz Logitech-a su, dakle, zaista dobro obavili svoj posao!

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272