Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

Love Feng, kineski klon iPhone-a

iPhone koncept je zvučao toliko dobro kinezima da su poželeli da su ga ranije smislili. Nema vremena za gubljenje, oni su uložili puno rada u njega i konačno doneli Love Feng Mobile Phone, “xerox kopiju” iPhone-a, ili bi oni to voleli da bude.

Mi smo čuli o “iPhone ubicama” ali ne i o “iPhone kopijama”. Love Feng uređaj bi bio savršen za taj naslov mada su njegovi proizvođači rekli da će biti čak i bolji od originala. Apple mora da je crven od besa i zelen od zavisti što nije uspeo da ostvari iste performanse kao kopija. A ipak, Apple nije ni besan niti zavidan.

Love Feng Mobile Phone je dobro iskritikovan na jednom kineskom aukcijskom sajtu na velikom broju fotografija. Na nekim slikama on je čak postavljen pored iPhone-a da bi upoređivanje bilo još lakše. Razlike se odlično vide, što nikoga nije iznenadilo.

Uređaj ima touchscreen mada manji ekran i neku dodatnu dugmad za pomoć pri navigaciji. Još jedna važna razlika je to što uređaj u stvari radi na Windows XP-u. Interfejs je adaptiran za kinesku upotrebu i manje je dinamičan nego kod pravog iPhone-a.

Kopija takođe ima kameru od 2 megapiksela koja je namenjena da obezbedi slike prosečnog kvaliteta. Original nije bolji od kopije na ovom polju, mada realna slika može malo da varira na jednom uređaju u odnosu na drugi.

Kineski telefon ima microSD karticu da bi kompenzovao prostor za skladištenje podataka koji sigurno nije toliko veliki kao iPhone-ov. Ipak, verovatno da uređaj ne može da upotrebi karticu veličine 8GB, što je najmanja kartica za Apple-ov telefon.

Generalni kvalitet je očigledno manji kod Love Feng Mobile Phone-a a cena bi trebala da bude ista. Ipak, dok iPhone ne dođe do Kine, ovo izgleda kao prihvatljiv uređaj koji će nadoknaditi korisnicima nedostatak prave stvari.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272