Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Low-tech rešenja za uštedu energije kod kuće

Kada govorimo o štednji energije, svi bismo želeli da uradimo pravu stvar ali na žalost ne možemo zato što ne možemo da priuštimo sebi solarne panele ili hibridne automobile. Međutim, postoje jednostavniji koraci koje svaka porodica može da primeni kako bi uštedela energiju.

Počnite tako što ćete beležiti kako vaša porodica koristi energiju. Sigurno ćemo svi mi pronaći stvari na kojima bismo mogli da promenimo nešto ili da poboljšamo što neće koštati toliko mnogo kao što je kupovina najnovija mašina za pranje ili sušenje koja štedi energiju ali će imati isti takav efekat. Možete da pročitate mnogo dobrih ideja na sledećoj adresi: "Energy Savers Tips on Saving Energy & Money at Home." Evo samo nekoliko od njih za početak:

  • Podesite termostat na prijatno nisku temperaturu zimi i prijatno visoku temperaturu leti. Instalirajte programabilni termostat koji je kompatibilan sa sistemom za grejanje i hlađenje.
  • Upotrebite fluoroscentne sijalice. Poznate kao CFL, ove uvijene sijalice su efikasnije nego tradicionalne sijalice koje se žare. A pored toga, one postaju i efikasnije što se tiče vrste osvetljenja koje pružaju i koje je nama potrebno u kući. Takođe, njihova cena je u padu, i mnogo su isplativije zbog njihove uštede energije.
  • Sušite posuđe na vazduhu umesto da koristite sušilicu za sudove. Verovatno je to malo komplikovano, kada se porodica od pet članova sakupi na večeri i sve te sudove ubacite u mašinu za pranje sudova, pronaći prostora za tako mnogo posuđa da biste ih osušili napolju, ali vredi pokušati.
  • Isključite računar i monitor kada nisu u upotrebi. Na to bi svi trebali da obrate više pažnje u kući.
  • Smanjite termostat na bojleru. Tuširajte se malo kraće umesto da stojite dugo pod tušem.
  • Mašinu za veš uključujte samo kada je puna veša.
  • Pametno vozite. Ubrzanja i nagla ubrzanja, troše više goriva. Održavajte svoj automobil, da biste mogli da poboljšate i njegovu potrošnju goriva.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272