Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

Mac korisnici manje piratizuju muziku od PC korisnika

Izgleda da su Mac korisnici mnogo manje skloni piratizovanju muzike ili njenom daunlodovanju sa bilo koje P2P mreže. Oni će takođe pre da kupe CD-ove nego PC korisnici, kao i da koriste prenosive plejere za slušanje muzike i gledanje video filmova.

AppleInsider je pokupio neke informacije sa NPD-a koje pokazuju da 50% Mac korisnika plaća za daunlodovanje muzike sa onlajn prodavnica, u njihovom slučaju najverovatnije sa iTunes-a, što je mnogo više od 16% korisnka PC-ja koji kupuju muziku onlajn. Mac korisnici će takođe pre da kupe ili razmenjuju muziku.

Statistički podaci pokazuju da 32% Mac korisnika kupuje CD-ove a samo 28% PC korisnika radi isto.  Više Mac korisnika (34%) nego PC (16%) korisnika koristi neku vrstu prenosivog digitalnog plejera (audio, video ili oba) sa sadržajem koji je prebačen sa računara.

Takođe samo 31% PC korisnika sluša muziku na svojim računarima u poređenju sa 56% Mac korisnika.

Muzička industrija se možda nalazi u procesu prebacivanja na digitalnu prodaju muzike zahvaljujući sve slabijoj prodaji CD-ova. Ali kupovina digitalne muzike još nije dovoljna da kompenzuje smanjenu prodaju CD-ova, da ne pominjemo i široko raširenu pirateriju.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272