Mac OS X je napunio 7 godina

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 6 / 912

Apple-ov Mac OS X operativni sistem je napunio 7 godina 24. marta 2008. godine. Prošlo je tačno 7 godina od kada je Apple izdao prvi u seriji Mac OS X operativnih sistema, i od tada on predstavlja prilično jakog konkurenta Microsoft Windows-u.

Dok je Mac OS X sa nama oko 7 godina, tek 10. januara 2006. godine Apple je izdao ažuriranje Tiger-a koje je donelo podršku za računare zasnovane na Intelu. Samo nekoliko meseci kasnije izašla je prva Beta Boot Camp-a, koja je prvi put omogućila da Mac-ovi koriste Windows. Možemo reći da nakon ova dva događaja Apple-ovi računari dobijaju mnogo više pažnje nego pre, i samim tim pronalaze svoj put do mnogo više domova.

Ako pogledamo videćemo da je Apple izdao 6 različitih verzija Mac OS X-a od izdavanja prve verzije, što znači da je u proseku jednom godišnje izlazila nova verzija. Na neki način.

Ispod ćete naći datume lansiranja različitih verzija Mac OS X linije operativnih sistema. U zagradama je navedeno koliko meseci je prolazilo između izdavanja svake verzije Mac OS X-a u odnosu na prethodnu:

Ono što je veoma pohvalno za Apple je to što su svoj operativni sistem nudili po istoj ceni od 129 dolara tokom svih ovih godina. Ne samo da je cena ostala ista za različite verzije Mac OS X-a, već su se uzdržali od izdavanja različitih edicija istog operativnog sistema.

Microsoft postaje sve gori po tom pitanju, sa velikim brojem različitih verzija za svaku novu verziju Windowsa, što kod potrošača dovodi samo do zabune.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar