Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Mali Linux zasnovani PC za samo 99 dolara!

Zonbu planira da izda mali računar bez ventilatora koji će biti zasnovan na Linuxu i koji će imati početnu cenu od 99 dolara ali na ovu promocionu cenu platićete još 12.95 dolara mesečno. 12,95 dolara mesečno se plaća skladište podataka od 25GB na Zonbu serverima, kako biste mogli da upotrebite ovaj mali uređaj gde god želite. Ali ako vam je potreban veći prostor za skladištenje, Zonbu može da vam da do 100GB prostora za skladištenje na njihovim bezbednim serverima, naravno za nešto veću cenu. Uređaj dolazi sa standardnom fleš memorijom od 4GB i automatski će napraviti rezervnu kopiju podataka na Zonbu serverima.

Uređaj je zasnovan na Gentoo Linux-u i ima veoma popularno KDE desktop okruženje. Među brojnim programima otvorenog koda, pronaći ćete programe kao što su popularni Mozilla Firefox web pretraživač, OpenOffice.org Suite, Mplayer video plejer, GnuCash program koji obuhvata osnovne potrebe knjiženja za pojedince i porodice, F-Spot lični organizator fotografija, muzički plejer sličan iTunes-u koji se zove Amarok, Skype VoIP program i puno drugih KDE zasnovanih programa.

Ovaj mali uređaj ima 5 USB portova na zadnjem delu i jedan spreda, konektore za tastaturu i miš PS/2, ethernet džek, VGA izlaz, bežičnu antenu i CF čitač kartice. Na žalost, uređaj ne dolazi sa tastaturom ili mišem tako da ćete to trebati posebno da kupite. Isto tako, očigledno je da će vam trebati širokopojasna Internet konekcija.

Ako ne želite da platite 12.95 dolara mesečno, uređaj će vas koštati 250 dolara.

Za više informacija posetite zvanični web sajt.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272