Malo pozorište “Duško Radović” - Rezervišite kartu za malog princa

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 12 / 2216

Rezervišite kartu za “Malog princa”

Malo pozorište "DUŠKO RADOVIĆ" osnovano je 27. maja 1948. god. kao Pozorište lutaka NR Srbije, a svoju prvu premijeru Pepeljuga u režiji Predraga Dinulovića, izvelo je 23. oktobra 1949.god u hotelu Palas.

Tokom svog postojanja prolazilo je kroz razne periode i menjalo ime. Posle smrti našeg velikog pesnika Duška Radovića, na Dan pozorišta 23.oktobra 1984.god, postaje Malo pozorište Duško Radović.

Malo pozorište Duško Radović je jedno od najpoznatijih i najpriznatijih dečijih pozorišta u Srbiji, koje na svom repertoaru ima predstave namenjene kako dečijoj populaciji, tako i mladim ljudima uopšte.

Osnovna programska koncepcija ovog teatra odnosi se na projekte koji svojim sadržajem upućuju na teme edukativnog, socijalnog a pre svega urbanog karaktera.

Uvođenjem pojmova dečija prava, tolerancija (međuetnička, međureligijska, međukulturna), pravo na razliku, priznavanje i poštovanje različitosti, u rečnik mladih stanovnika Beograda koji su publika našeg pozorišta, pokušavamo da doprinesemo kulturološkom povezivanju dece različitih nacionalnosti koja žive u Srbiji i usmerimo dalje na razvijanje raznovrsnosti i tolerancije, kao garancije za buduću stabilnost moderne Srbije koja je multietnička i multikonfesionalna država.

Petak, 21.09.2007. u 12h

BITEF POLIFONIJA

MALI PRINC

Antoan de Sent-Egziperi/Marija Karaklajić

Režija: Anja Suša

http://www.malopozoriste.co.yu/?sta=repertoar#

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar